Diskuse:Den otců

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Domnívám se, že priložená fotografie není vypovídající o Dni otců. Vzhledem k věku přítomných mužů odhaduji, že se jedná o klasickou oslavu 30-tin kamaráda, který je stále svobodný. Němci v takovém případě vyráží s oblibou s kamarády, vozíkem naloženým alkoholem a případně v karnevalovém převleku. Oslavenec musí ulovit okolojdoucí dámy, aby mu daly polibek.

No nevím..[editovat zdroj]

Jinde jsem se dočetl, že den otců byl založen na paměť 210 otců, kteří zahynuli při důlním neštěstí v Pennsylvánii poprvé byl slaven 5.června. Jinde zas třetí neděli v červnu...Co si z toho vybrat.83.208.157.178 4. 6. 2013, 09:31 (UTC)

Matoucí úvod[editovat zdroj]

současná druhá věta mi přijde matoucí: "Na světě se fakticky slaví během celého roku - ve velké většině zemí třetí neděli v červnu." Ví někdo co tím autor myslel a jak to citlivě vylepšit bez ztráty informací? Mi to přijde jako vtipná glosa současného světa mužů, kteří vlastní svátek ani nepotřebují a slaví celý rok - což je možná pravda, ale v úvodu encyklopedického hesla je to imho nežádoucí. foxdog (diskuse) 10. 11. 2013, 13:27 (UTC)