Diskuse:Chlorethan

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Objevují se opakované pokusy vkládat reklamu na komerční výrobek. Poprvé (bylo již revertováno) byl vložen přímo odkaz, nyní byl vložen název se slovem latinského původu ("aethyl"), údajně původem "z Intenetu". Protože však výsledky vyhledávání směrují především na již revertem odstraněný komerční výrobek, nasvědčuje to pokusu opět využít článek k reklamnímu účelu. Vkládat název "chloraethyl" není opodstatněné (ani u jiných názvů sloučenin, které obsahují ethylovou skupinu, není takový název uváděn), nehledě k tomu, že byl vložen s narušením stavby věty, takže by bylo potřeba článek stejně upravit. Je mi líto, ale v zájmu kvality článku a dodržování pravidel Wikipedie dávám revert. Luk 4. 9. 2009, 16:21 (UTC)

Vážený pane Luku, příště, než začnete něco upravovat, podívejte se prosím pořádně na internet. Byly nyní doplněny ostatní názvy z internetu, které podotýkám předem, nejsou nijak vycucané z prstu, ale jsou skutečné. O reklamu se tu nikdo nesnaží, ale naopak o doplnění, aby stránky obsahovaly co nejvíce informací pro uživatele. Jsou prostě názvy, které se ve světě používají. Pokud byste byl důsledný, pak byste kvůli potencionální reklamě musel vymazat i názvy typu chlorethyl, chlorethan, ethyl chlorid atd. , protože jsou využívané komerčně,ale to vás asi nenapadlo. Ale to vy sám asi nevíte, což vám nemám za zlé (nikdo není dokonalý), pokud se příště zdržíte nesmyslného opravování něčeho, čemu zkrátka nerozumíte. Jbrabec 9. 9. 2009, 20:13 (UTC)
Doporučuji pro příště, než začnete něco upravovat a hlavně poučovat ostatní, si přečíst pravidla a doporučení Wikipedie, zejména výše odkazované pravidlo, ale i všechna ostatní. Abych zestručnil podstatu věci: Cílem není uvádět v článcích "co nejvíce informací", ale kvalitní a užitečné informace. Cílem není napěchovat do článku co nejvíce názvů, cílem není dávat tam "názvy z internetu" atd. Cílem naopak je, aby tam byly názvy skutečně používané v běžné praxi. Máte pravdu, že nikdo není dokonalý, takže ne vždy budou vhodné názvy vybrány dokonale. Ale pokud vidím, že někdo upravuje články v rozporu s doporučeními nebo dokonce s pravidly, takové změny odstraním - a nejsem zdaleka sám, úpravy odstraňuji jen zřídka (zatím jsem to udělal jen asi u pěti článků, včetně tohoto), jiní wikipedisté tak činí mnohem častěji. A ještě jedno doporučení - při jakýchkoli úpravách článků dodržujte pravidla českého jazyka a typografie. Luk 9. 9. 2009, 20:47 (UTC)
No, pokud má být ale encyklopedie co k čemu, pak by tam neměly být jen velmi stručné informace. Problém asi bude v tom, že je v podstatě neměřitelné, co je málo a co je moc. Co člověk, to jiný názor na to. Jbrabec 10. 9. 2009, 15:22 (UTC)