Diskuse:Alexandr Kramer

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
V článku je použit materiál (nebyl uveden) uvolněný držitelem nebo vykonavatelem autorských práv pod licencí GFDL. Povolení bylo doručeno do systému VRTS spravovaného PR oddělením Wikimedia pod číslem 2007082210002992.

Tato šablona neslouží k prohlášení autora o vlastnictví; vkládá ji pouze tým VRTS poté, co na e-mail permissions-cs@wikimedia.org obdrží jasné potvrzení o uvolnění díla pod danou licencí.

Článek Alexandr Kramer,který jste odstranili pro podezřenáí z porušení autorských práv, jsem napsal jako informaci o sobě sám. O plagiát nejde, protože jsem i autorem textu, který použilo nakladatelství Doplněk v článku, na který odkazujete jako původní. (Tento text je zase zkrácenou verzí textu na zadní obálce mých knih, vydaných v nakladatelství Doplněk.) – Tento příspěvek přidal(a) 85.70.104.109 , 17:20, 21. 8. 2007 SE(L)Č

Použijte prosím ověření přes OTRS. Omlouvám se za komplikace, ale snažíme se zde poměrně striktně dodržovat autorský zákon a chránit se před plagiáty, proto takovéhle obstrukce. Upozorňuji také na licenci GFDL, pod níž jsou zde texty šířeny. --Postrach 15:26, 21. 8. 2007 (UTC)

Druhý článek, na který odkazujete jako původní - laudatio, které pronesl Jan Petránek, když mi byla udělena Novinářská cena Karla Havlíčka Borovského a které bylo posléze otištěno v časopisu Obce spisovatelů Dokořán - rovněž vychází z výšeuvedeného textu, který jsem kolegovi Petránkovi poskytl. Tyto skutečnosti si lze ověřit jak v nakladatelství Doplněk, tak u Jana Petránka.

Domnívám se, že články, na které odkazujete, nemohou nahradit heslo, které jsem vytvořil svým článkem; proto Vás žádám, abyste můj článek obnovili. Děkuji. Alexandr Kramer – Tento příspěvek přidal(a) 85.70.104.109 , 17:36, 21. 8. 2007 SE(L)Č

Po ověření (může trvat několik hodin) bude samozřejmě text obnoven. Podle anonymní IP adresy ale nelze poznat, jestli jste skutečně autorem. --Postrach 15:40, 21. 8. 2007 (UTC)
Alexandr Kramer alias 85.70.104.109: Mohu poslat ověřovací mail na doplnek.brno[na]quick.cz i Janu Petránkovi a vyžádat si jejich souhlas s uveřejněním textu, u kterých jsou uvedeni jakou autoři (Jan Petránek) nebo držitelé práv (Doplněk), pod licencí GFDL. Mám už připravenou šablonu takového dopisu z předchozích případů. Akorát bych potřeboval e-mailovou adresu na Jana Petránka - pošlete mi ji kdyžtak mailem, ať tady veřejně nevisí. --Luděk 15:50, 21. 8. 2007 (UTC)
Na adresu Doplněk Brno jsem ověřovací mail již odeslal. Mezitím doporučuji k přečtení také doporučení Wikipedie věnované autobiografiím (doporučení je ve Wikipedii jedním z druhů pravidel). A čekám na adresu na Jana Petránka. --Luděk 15:56, 21. 8. 2007 (UTC)

Postrachovi: Jak mám dokázat, že já jsem já? Moje emailová adresa je akramer[na]iol.cz nebo alexandr.kramer[na]pravo.cz. Telefon 603413573. Luďkovi: Adresu na Petránka nemám,kupodivu ani telefon. Obé určitě mají v Českém rozhlase, ale teď už bohužel nemám čas, abych ji sháněl. Ručím za to, že ani Doplněk, ani Petránek nemají námitky proti tomu, abyste použili můj článek a abych měl na Wikipedii své heslo.

Až tuhle věc vyřídíte, můžete prosím celou tuhle diskusi smazat? – Tento příspěvek přidal(a) 85.70.104.109, 18:06, 21. 8. 2007 SE(L)Č

Sám shánět číslo na Jana Petránka nebudu, zvlášť, jsem-li mimo republiku. Stačí, že do Wikipedie dávám svůj čas, své peníze za mezinárodní hovory do toho vrážet nehodlám. Nikdo z české Wikipedie není placený za práci na Wikipedii, všichni jsme tady na zcela dobrovolné bázi. Před 70 lety se lidé sdružovali do zájmových spolků, nyní je takovým dobrovolným zájmovým spolkem třebas Wikipedie.
Nemusíte dokazovat, že Vy jste Vy, stačí jen dokázat, že texty jejich autoři uvolňují pod licencí GFDL - tedy čekáme na souhlas z Doplňku Brno (tam jsem již poslal mail s příslušnou žádostí) a od Jana Petránka (na kterého kontakt nemám, protože telefonní číslo na něho do redakce LN z roku 1990 asi už platit nebude). --Luděk 16:18, 21. 8. 2007 (UTC)

Ještě jednou Luďkovi: Luďku, neurážejte se, já jsem netušil, že jste mimo republiku a samozřejmě neočekávám, že odtud budete někam volat. Ale s časem jsme na tom v téhle chvíli zřejmě oba stejně špatně, já už teď prostě musím končit a makat na přípravě rozhovoru, který dělám zítra. Ještě jenom připojuju P.S. které jsem napsal ke své předchozí komunikaci, ale neprošlo, protože jste mi v té samé chvíli psal Vy (mimochodem je z něj patrné, že si Vaší práce vážím):

P.S. Uposlechl jsem Vašeho doporučení a přečetl jsem si stránku Autobiografie. Takže:

1) Pokud se nemýlím, článek, který jsem o sobě napsal, obsahuje jen faktické informace, které obsahují také ty články Doplňku a Petránka a lze je najít i v řadě tištěných encyklopedií, např. v Kdo je kdo), není tam žádné hodnocení. 2. Pokud usoudíte, že nejsem dost významný na to, abych měl své heslo ve Wikipedii, tak ten můj článek hoďte do koše; já to určitě přežiju. I tak Vám budu dál držet palce, Wikipedia je fajn věc, sám ji při své práci často využívám. – Tento příspěvek přidal(a) 85.70.104.109, A.K. 18:42, 21. 8. 2007 SE(L)Č