Diskuse:Životní cyklus vydání softwaru

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 4 lety od uživatele Kolarp v tématu „Sloučení, přejmenování

Sloučení, přejmenování[editovat zdroj]

Navrhuji přejmenování tohoto článku na nový název Životní cyklus vývoje softwaru, protože současný název "Vývoj softwaru" neodpovídá obsahu, ani angl. ekvivalentu. Dále navrhuji sloučit sem články Proces vývoje softwaru, Životní cyklus informačního systému. Vím že to nejsou úplná synonyma. Například může teoreticky existovat inf. systém, který jak stárne, tak přechází do další fáze cyklu a přitom tam žádný vývoj neprobíhá. Ale překryvy uvedených názvů článků jsou tak velké, že navrhuji neplýtvat silami. --Petr Říha, Hradec Králové 4. 11. 2018, 17:06 (CET)

Je ještě další dobrý důvod pro přejmenování. Uvolní se tím nadpis Vývoj softwaru jako českého ekvivalentu mnohavrstevnatého článku en:Software development. Snad uznáte, že současný Vývoj softwaru je o něčem jiném. --Petr Říha, Hradec Králové 13. 3. 2019, 20:47 (CET)
OK, tak jsem to v březnu navrhl, viz wp:Nástěnka správců, ale nikdo nereagoval. Přejmenování z Vývoj softwaru na Životní cyklus vývoje softwaru se tedy nekoná, uklidím po sobě a všechny zdravím. --Petr Říha, Hradec Králové 7. 5. 2019, 20:57 (CEST)
Přejmenováno. Ale ani „Životní cyklus vývoje softwaru“ není ideální – článek má ve skutečnosti užší zaměření na jedno vydání (release), což ukazuje už název anglické verze Software release life cycle. Ale, jak píšete, Vývoj softwaru lze změnit z přesměrování na tento článek na text, který lépe odpovídá názvu. S pozdravem Kolarp (diskuse) 1. 11. 2019, 08:19 (CET)Odpovědět