Diskuse:Železniční trať Brno – Česká Třebová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

V grafu je u některých míst (býv. hranice) divná kilometráž. To je vzdál. od Č Třebové? --Pavel Q (diskuse) 11. 2. 2013, 12:38 (UTC)

Z historie je patrné, že původní autor to tak mínil, v té době tak byla kilometrovaná celá trať. Není jasné, jaký převod na stavební km přitom použil. Jiný autor článek převedl na stavební km, polohy hranice však neznal, tak je nechal být. Další logický krok je to úplně vyhodit, protože ten převod není znám a tudíž na to musíme hledět jako na neozdrojované, kromě toho to čtenáři nemůže být užitečné, neboť v terénu jsou vidět jen stavební km. --Uacs451 (diskuse) 11. 2. 2013, 13:03 (UTC)

Rozvodí a zemská hranice[editovat zdroj]

Opravil jsem prozatím aspoň topologicky polohu rozvodí. Podle mapy KČT č. 50 (mám vydání z roku 1996) je mezi Svitavami a Lačnovem, nikoliv za ním. Tam už voda teče jednoznačně do Baltu. Nadmořská výška 445 m může být správná, neboť podle mapy KČT trať kulminuje o více než kilometr blíže ke Svitavám (zhruba tam, co jsem uvedl ve svém předchozím shrnutí editace) ve výšce 457,9 m. Zdroj, kde by to bylo výslovně uvedeno, nemám.

Zastávka Lačnov je v části, která se jmenuje Český Lačnov. Očekával bych, že i hranice bude blíže ke Svitavám. --Uacs451 (diskuse) 17. 2. 2013, 12:30 (UTC)

Zdá se, že u Lačnova se míchají dvě věci: současná zastávka Lačnov a původní stanice Lačnov (viz též historická mapa), která skutečně byla na Moravě. Podle té historické mapy se současná zastávka se nachází prakticky na hranici. --Harold (diskuse) 17. 2. 2013, 13:01 (UTC)

Ano. Mapou lze doložit, že hranice šla středem silnice, jejíž pahýl nyní slouží jako přístupová komunikace k zastávce. Museli bychom tedy znát nominální polohu zastávky, abychom mohli rozhodnout, proto to nechám, jak to je. Zaniklou stanici (budova dosud stojí) myslím lze doplnit, i s přibližnou kilometrickou polohou, kterou mám nafocenou. --Uacs451 (diskuse) 17. 2. 2013, 15:13 (UTC)

Sežral jsem, jak vidno opakovaně, ten Balt předchozím editorům. Severní moře je správně. --Uacs451 (diskuse) 3. 5. 2014, 14:02 (UTC)

Mužlovský tunel[editovat zdroj]

@Fagusius: Můžeš prosím vysvětlit tento revert? Jednak jsi zrušil typograficky správnou mezeru za čárkou. A za druhé, žádný "tunel č. 11" neexistuje. Číslovány jsou pouze tunely mezi Brnem a Blanskem, které mají názvy "Blanenský tunel č. X". Tunel u Březové se dle tohoto dokumentu Českých drah (viz třeba též [1]) nazývá "Mužlovský" – tedy žádné číslo 11 a ani "Muzlovský". Jestli je to chyba nebo nějaká místní varianta názvu "Muzlov" to nám nepřísluší hodnotit. --Harold (diskuse) 2. 11. 2014, 09:10 (UTC)