Diskuse:Česká spořitelna

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 5 lety od uživatele Rosenfeld~cswiki v tématu „Nevhodné externí odkazy

Nejsem si jist tvrzení, že se jedná o nejstarší peněžní ústav v naší zemi, není to náhodou Českslovenská obchodní banka ? **--MiroslavJosef 14:02, 22. 2. 2008 (UTC)

ČSOB byla založena roku 1964, jak lze snadno zjistit pomocí vyhledávače.--Kf 14:16, 22. 2. 2008 (UTC)

Jsem toho názoru, že informace o České spořitelně nejsou zcela přesné a pravdivé. Za tzv. první republiky existovala u nás celá plejáda pen. ústavů . Velkých a malých.Ty velké byly znárodněny jedním z Benešových dekretů - týkal se velkých bank a pojišťoven. Podle mého názoru se však netýkal těch malých peněžních ústavů, které lze označit jako ústavy tzv. Lidového peněžnictví. Jednalo se o tzv. Kampeličky, Raiffeisenky, Včely, Spořitelny, Záložny aj., které byly ještě mnohdy i profesně orientovány - např. Rolnická záložna atd.Jejich původní vznik byl veřejně právní a nebo družstevně právní. Znárodňovací dekrety se jich netýkaly. Tyto malé peněžní ústavy byly organizačně sloučeny do OZH - Okresní záložna hospodářská a později do OSAZ - Okresní spořitelny a zálohy. Později se přejmenovaly na Státní spořitelnu s působností na celém území tehdejší CSR. Při federativním uspořádání republiky v roce 69 se rozdělila i tato banka na Českou státní spořitelnu a Slovenskou státní spořitelnu. Právní předchůdci dnešní České spořitelny tak skutečně vznikaly ve dvacátých letech 19. století, nikoliv však spořitelna jako taková.

Osobní účet České spořitelny[editovat zdroj]

Myslím, že je dobrý nápad začlenit obsah článku Osobní účet České spořitelny do tohoto a nechat tam přesměrování. Osobní účet České spořitelny pravděpodobně nebude mít na samostatný článek. Pokud mě někdo přesvědčí o opaku budu jen rád.--Sevela.p 13. 12. 2009, 21:15 (UTC)

Nevhodné externí odkazy[editovat zdroj]

Některé externí odkazy (např. "Jak platit kartou") porušují pravidlo WP:Externí_odkazy#Na_co_obvykle_neodkazovat, bod 4. "Odkazy na stránky sloužící k prodeji něčeho". Nebo se pletu?

Ovšem já nevím, kde už je ta hranice, tj. kolik z těch externích odkazů mám smazat, protože jsou za hranou. --Pavel Jelínek (diskuse) 5. 10. 2012, 18:02 (UTC)

@Pavel Jelínek: Vyčistil jsem to kompletně, stačí oficiální stránky, tam se dají všechny tyhle věci najít.--Rosenfeld (diskuse) 15. 8. 2018, 21:25 (CEST)Odpovědět