Šablona:Údaj knihy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

s. {{{2}}}: [[{{{3}}}|]], ({{{1}}})

Účel

Šablona vznikla jako alternativa pro {{Údaj matriky}}. Jejím smyslem je, usnadnit vytváření seznamů položek ve Wikidatech, které odpovídají heslům v encyklopediích nebo jiných publikacích s číslovanými stránkami. Odkaz do Wikipedie se zadává manuálně. To zvyšuje pracnost a může vést k nesprávným modrým i červeným odkazům, zabrání se tím ale větším technickým chybám např. z důvodu překročení povolené doby zpracování. Je vhodná pouze pro dlouhé seznamy překračující cca 1500 položek, které způsobují viditelné problémy při použití šablony Údaj matriky a které není vhodné rozdělit na více stránek.

Syntax a funkčnost

Po zadání kódu položky z Wikidat (1. parametr), čísla stránky v matrice (2. parametr) a názvu článku v české Wikipedii (3. parametr) ukáže šablona v tomto pořadí:

  • zadané číslo stránky
  • štítek datové položky tučným fontem v češtině, jinak v angličtině, s modrým nebo červeným odkazem na článek v parametru 3
  • popis datové položky v češtině, jinak v angličtině
  • kód datové položky s odkazem na Wikidata

Všechny tři parametry jsou povinné. Datová položka musí mít štítek v češtině nebo angličtině, jinak se výsledek zobrazí nesprávně.

Ukázky formátování