Wikipedista:Wolfík-Wolfka/Vlčí náboženství

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vlčí náboženství je nejmladší náboženství.(Pravděpodobně v něj věřili některé staré kmeny Indiánů.) Je to polyteistické náboženství tudíž vněm je více bohů. Jak už z názvu vypovídá bohové jsou vlci (Jako zvířata s ohromnou silou a schopností přežít, ale i obrovskou moudrostí a něžností). Hlavní dvě bohyně jsou Měsíční a Sluneční fena.

Vznik světa[editovat | editovat zdroj]

Ve zkratce vesmír vytvořila Měsíční fena Vytvořila všechny galaxie, hvězdy a planety a ostatní bohy.

Celý příběh:

Měsíční fena si běhala po temné obloze hrála si z jedním bodem, který kutálela jako z míčem. Takhle si hrála hodně dlouhou, ani čas v té době ještě neexistoval. Jednou už jí věčné hraní z míčkem omrzelo a začalo jí být smutno. Tak se rozhodla, že vytvoří nový svět a že naprostou prázdnotu nahradí novým světem. A tak ze svého míčku malého jako jeden bod začala vytvářet chemické prvky z nich vytvářela hmoty a z hmoty vytvořila galaxie a v nich planety a hvězdy. Později na některé planety dala drobné organismy a nechala je vyvinout do různých živočichů. Mezi tím vším tvořením potřebovala pomoci. Potřebovala si i s někým moct promluvit a hrát si a tak ztvořila Sluneční fenu.

Měsíční fena a sluneční fena nedokázali ohlídat všechny živočichy a tak museli vytvořit další vlky kteří by jim pomohly. Tak vytvořily Vlka počasí, Fenu osudu, Fenu lovu, Fenu krásy, Vlka války, Vlka oceánu.

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

Vlčí kult

Etruské náboženství

https://www.farnostzlin.cz/clanek.php?id=20