Wikipedista:Vojta Mužík/Concept art

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
zprava do leva rozpracovaný koncept

Concept art („umění konceptu“) je rozvinutí nápadu v koncept ; většinou použitý pro filmy,videohry, komiksy nebo jiná média před tím než se přepracuje na finální výtvor.

Tvorba koncept art[editovat | editovat zdroj]

Tento koncept je tvořen povětšinou metodou pokus omyl - postupně laděn, vylepšován. U průmyslového využití je většinou přepracován v prototyp, který je potom testován a výlepšován dle potřeb. Když je dílo dokončeno, koncept je často přepracován a použit na marketing.

Co je to koncept art[editovat | editovat zdroj]

Kocept art není konceptuální umění, je to o dost vice jako nástroj/způsob pro umělce jak neplítvat časem a materiály na vytvoření produktu, který by pravděpodobně museli stejně přepracovat. V teorii každému uměleckému dílu předchází kocept, a s ním i umění jeho tvorby. V dnešní době se koncept art využívají především developeři počítačových her. A to k vytvoření postav v nich figurujících. Koncept také není jenom na vyvinutí finálního díla, ale slouží i k prokázání progresu či uspokojení investorů.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

STEFYN, Nadia. How to Become a Concept Artist | Blizzard Artist Tyler James Explains [online]. [cit. 2020-10-25]. Dostupné online. (anglicky)  conceptartworld.com

Logo Wikimedia Commons Obrázky, zvuky či videa k tématu Vojta Mužík/Concept art na Wikimedia Commons

Zdroje[editovat | editovat zdroj]

en.Conceptart

what is concept art cgspectrum.com

how to become a concept artist - skillshare.com