Wikipedista:Vlastsul/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Senioři píší Wikipedii - Zlín

Během května letošního roku se v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně koná kurz Senioři píší Wikipedii. Kurz bude mít 4 fáze a jeho cílem je naučit skupinu složenou ze seniorů základům editace na Wikipedii, největší světové encyklopedii.[1]

Senioři píší Wikipedii

Senioři píší Wikipedii je projekt, který si klade za cíl obohatit komunitu Wikipedistů o seniory a tím zkvalitnit obsah Wikipedie. Více o projektu v článku "Senioři píší (a hlavně opravují) Wikipedii na stránkách www.ceskatelevize.cz.

Průběh kurzu

Níže popýšu dosavadní průběh kurzu.

1. setkání 22. listopadu

Na prvním setkání účastníci získali účastníci teoretické informace o Wikipedii. Naučily se orientovat v článcích, rozeznat rozdíl mezi interním a externím odkazem a seznámili se s funkcí referencí. Dále se dozvěděli o zásadách editace a pilířích, na kterých Wikipedie stojí.

2. setkání 24. listopadu

Účastníci se registrovali na Wikipedii a založili si své uživatelské profily. Poté se přihlásili do kurzu. Naučili se na Wikipedii diskutovat a seznámili se se zásadami a pravidly diskuze v rámci enciklopedie.

  1. DDDDDDDDDDDD, ddddddddddddd; FFDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD. ddddddddddddffff. 1vvvvvv. vyd. fffffffffffffv: vvvvvvvvvvvvv, bbbbbbbbbbbbb. 29 s. S. 5.