Wikipedista:Vladan Hanulík/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Šárka Zahálková[editovat | editovat zdroj]

BcA. Šárka Zahálková, BBus (Hons.), (27. července 1982) česká výtvarná umělkyně, animátorka a umělecká produkční.

Studium[editovat | editovat zdroj]

Šárka Zahálková studovala management muzeí a galerií na Institute of Technology, Sligo v Irsku, na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně animovanou tvorbu ve studijním programu Výtvarná umění, obor Multimedia a design. Na škole současného umění Scholastika pak studovala v ateliéru kresby.

Tvorba[editovat | editovat zdroj]

Šárka Zahálková společně s projektem Offcity prezentovala v roce 2012 interaktivní instalaci Archicustica na 13. Bienále architektury v Benátkách. V roce 2013 realizovala společně s členy projektu Offcity v objektu Automatických mlýnů v Pardubicích zásah do veřejného prostoru v podobě Časové osy Gočárových Automatických mlýnů. V roce 2015 realizovala s projektem Offcity expozice v rámci mezinárodní výstavy The City and Me projektu CreArt v Pardubiích, rakouském Linci a italském Janově. Roku 2015 také participovala expozicí Inspired by my injuries na výstavě v Groningenu.

Další aktivity[editovat | editovat zdroj]

Mezi lety 2005-2010 působila jako produkční ve Východočeské galerii v Pardubicích. Roku 2008 se stala zakládající členkou projektu Offcity , jenž se soustředí na činnost v oblasti přednáškové činnosti, popularizace současného umění, architektury a urbanismu, uměleckých intervencí ve veřejném prostoru. Od roku 2010 působí jako dramaturgyně Divadla 29 v Pardubicích. Působí rovněž jako produkční v experimentálním tiskovém médiu Kix, zaměřeném na vydávání původních komiksů, ilustrací a kreseb.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

Internetový archiv s prezentací projektů autorky

Grafické a animační projekty autorky

Internetová prezentace projektu Offcity

Autorský profil na idnes.