Wikipedista:Vasa1623/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Arina Alekseyevna Averina[editovat | editovat zdroj]

Arina v seniorské kategorii se stuhou
Arina Averina,2017

Arina Alekseyevna Averina, narozena 13. srpna 1998, je ruská reprezentantka v moderní gymnastice. Její dvojče Dina Averinová, je o dvacet minut mladší a taktéž je reprezentantka v moderní gymnastice. V roce 2017 obsadila druhé místo na světovém mistrovství a stejné místo obsadila v roce 2018 na Evropském mistrovství. Dále byla bronzová medailistka v roce 2016 na Grand Prix Final a k tomu všemu je dvakrát mistryně Ruska (2015,2017).[1]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Narodila se rodičům Ksenii Averine Alexeyovi Averinovi v Zavolžsk. Dina a Arina začaly s gymnastiku ve čtyřech letech,hodně lidí spekuluje o tom,zda se považují za soupeřky, na to jim Arina odpověla takto : "Nejsme soutěžící. Pro nás je důležitější vidět na pódiu sportovce, který soutěží pod ruskou vlajkou a příjmením Averina." Arina se narodila 20 minut před Dinou. Má ještě starší sestru Polinu Averinu.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Junior[editovat | editovat zdroj]

Obě dvě sestry měly svůj první trénink pod koučkou Larisou Belovovou, až do doby kdy se staly členkami Olympijského týmu a začaly trénovat pod Věrou Shatalinovou v Moskvě.

Arina, stejně tak jako Dina, začala závodit na mezinárodních soutěžích v roce 2011. Na Venera Cupu v Izraeli Arina získala stříbrnou medaily za obruč, bronzovou za sestavu s míčem, stuhou a celkově obsadila 3.místo. Na MTM Cup na Slovinsku obsadila v týmech (Dina Averinová a Alexandra Soldátová)1.místo a na Ruském juniorském mistrovství byla 11.. Dále vlastní 5.místo Rusko-Čínských Her.

Kategorie seniorů[editovat | editovat zdroj]

V roce 2014 debutovala v ruském prostředí,v hlavním městě Moskvě, kde celkově vyhrála 2.místo a umístila se za sestrou Dinou .Na Grand Prix v Holonu získala celkově 1.místo a hned na dalších závodech obsadila 2.místo, přední byla její kolegyně a kamarádka Alexandra Soldátová. V roce 2015 získala na Grand Prix v Moskvě další zlatou medaili a v Budapešti se stala držitelkou 3.místa na MTK. V roce 2016 získala dvě stříbné medile a jednu bronzovou na Grand Prix. V následujícím roce obsadila na World Games tři zlaté medaile a jednu bronzovou a v témže roce si přivezla tři zlaté medaile z Evropského mistrovství v Budapešti. Na Světovém Mistrovství obsadila dvě 1.místa, dvě 2.místa a jedno 3.místo.Rok 2017 se tedy zdá být zatím nejúspěšnější sezónou. V roce 2018 obsadila 1.místo na Světovém mistrovství v Sofii, odkud si přivezla i dvě 3.místa.K tomu všemu má zlatou medaili z Evropského šampionátu v Guadalajara.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. V článku použit překlad z anglické wikipedie: https://en.wikipedia.org/wiki/Arina_Averina