Wikipedista:Nordic Investors/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Jan Petřík
Narození28.3.1974
Chrudim
Národnostčeská
Alma materPrávnická fakulta, Univerzita Karlova v Praze
WebNordic Investors


Jan Petřík[editovat | editovat zdroj]

Jan Petřík (* 28. března 1974 Chrudim) je významný český advokát a partner finanční skupiny NORDIC INVESTORS. Patřil mezi první společníky úspěšné advokátní kanceláře BBH, kde působil deset let. Tři roky působil jako Managing Partner hlavní pobočky v Praze a další 3 roky jako řídící společník pobočky BBH v Moskvě, kde získal bohaté zkušenosti s ruským trhem. Od roku 2010 je Jan Petřík advokát na volné noze a zaměřuje se především na projekty z oblastí IT a nemovitostí. Na svém kontě má celou řadu projektů, a to především projektů nacházejících se v historických městských centrech.

Na podzim roku 2015 se stal partnerem finanční skupiny NORDIC INVESTORS, která se zabývá investicemi a souvisejícími poradenskými službami. Skupina je aktivní ve střední Evropě, disponuje silným finančním zázemím a zkušenými lidmi, což jí umožňuje uzavírat významné transakce. Zaměřuje se na široké spektrum odvětví počínaje pohledávkami a úvěry až po projekty zejména z oboru nemovitostí či informačních technologií, šířeji označované jako ICT.

Realizované projekty[editovat | editovat zdroj]

Finanční skupina Nordic Investors získala stoprocentní podíl ve společnosti Obchodní a společenské centrum Liberec, která provozuje nákupní centrum Géčko v Liberci.

Finanční skupina Nordic Investors se stala jediným vlastníkem bratislavského projektu Nové Vajnory.

Významné transakce[editovat | editovat zdroj]

Restrukturalizace a jeden z největších obchodů v oblasti lesnického průmyslu v ČR[editovat | editovat zdroj]

Jan Petřík se jako samostatný právní poradce podílel na několikaleté restrukturalizaci lesnických společností skupiny Wotan Forest. Jednalo se o korporátní, finanční a smluvní reorganizaci se zaměřením na smluvní a hospodářské vztahy se státním podnikem Lesy ČR. Proces započal v letech 2008 a skončil v roce 2011, kdy byly společnosti Wotan Forest group úspěšně prodány skupině AGROFERT, kde fungují dodnes.

Real Estate projekt: budování portfolia nemovitostí v historických centrech velkých měst[editovat | editovat zdroj]

Jan Petřík se jako partner BBH a následně jako interní poradce v letech 2000 – 2015 úzce podílel na nemovitostních projektech skupiny Amádeus , která se dlouhodobě specializuje na akvizice a investice do nemovitostí v historických centrech velkých českých měst. V rámci tohoto projektu pracoval na akvizicích, restrukturalizacích a následně i některých prodejích multifunkčních nemovitostí v centru Prahy (např. ul. Vodičkova, Dlouhá, Rybná atd.), Brna (náměstí Svobody), Liberce, Ústí nad Labem, Hradce Králové, Ostravy, Plzně a dalších. Celková plocha takto realizovaných projektů dosahuje několik stovek tisíc metrů čtverečních pronajímatelných ploch a celková valuace projektů několika miliard Kč.

Real Estate insolvenční projekt

Jan Petřík vykonával v letech 2012-2013 funkci předsedy věřitelského výboru v insolvenčním řízení ECM REAL ESTATE INVESTMENTS A.G., specifickém konkursním řízení zahraniční společnosti původně kotované na pražské burze cenných papírů s mnoha projekty napříč Evropou, v Polsku a Číně.

Od roku 2010 působí Jan Petřík aktivně pro bono jako ředitel ve Společnosti pro podporu a rozvoj Neurochirurgie, o.p.s., kde má na starosti zejména právní otázky a jejich řešení.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

  1. http://www.protext.cz/zprava.php?id=24575
  2. http://www.motejlek.com/dva-velezkuseni-pravnici-stovky-milionu-vlastnich-korun-dobra-palebna-sila-nove-investicni-skupiny
  3. http://zpravy.e15.cz/domaci/ekonomika/pomahali-miliardarum-ted-pravnici-z-bbh-investuji-do-firem-v-potizich-1276245
  4. http://reality.etrend.sk/komercne-nehnutelnosti/nordic-investors-vidia-v-slovenskom-realitnom-trhu-potencial.html
  5. http://www.motejlek.com/otrubuv-a-petrikuv-nordic-uderil-na-severu
  6. http://www.libereckadrbna.cz/zpravy/spolecnost/7302-nakupni-centrum-gecko-ma-noveho-majitele-chce-zvysit-jeho-atraktivitu-pro-zakazniky.html