Wikipedista:Miroslav Ličko/AP/Uhelná dráha

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Uhelná dráha je železniční trať, která slouží zejména ke spojení uhelného dolu s veřejnou železniční sítí nebo přímými odběrateli (zákazníky), jako jsou tepelné elektrárny, briketárny, železárny nebo koksovny. Většinou bývá ve vlastnictví přidružených dolů, výjimkou jsou státní provozy.

Z právního hlediska jsou uhelné dráhy obvykle klasifikovány jako spojovací železnice (vlečka). V některých zemích jsou pod dohledem příslušného báňského úřadu jako důlní spojovací železnice (důlní vlečka, resp. uhelná vlečka, německy Kohlezweigbahn).[1]



Často se uhelné dráhy vedle odvozu uhlí z dolu používají v opačném směru také pro přepravu zásypového materiálu do dolu nebo k přepravě nadloží (odpadu ze skrývky) a hlušiny (německy Bergematerial), jako popílku nebo energosádrovce energosádrovce ze zařízení na odsíření spalin (německy REA-Gips) a ukládají se na hromady odpadních hornin (výsypky, odvaly).

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Související stránky[editovat | editovat zdroj]

Literatura[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Kohlenbahn na německé Wikipedii.

  1. Ministerium für Wirtschaft und Verkehr von Nordrhein-Westfalen. Aufsicht über Grubenanschlussbahnen [online]. Erlass des Ministers für Wirtschaft und Verkehr von Nordrhein-Westfalen, 1959-10-22 [cit. 2021-09-23]. (Titelangaben: RdErl. d. Ministers für Wirtschaft und Verkehr). Geltende Erlasse (SMBl. NRW.) mit Stand vom 12.7.2019. Dostupné online. (německy) 

[[Kategorie:Uhelná dráha]] [[Kategorie:Těžba uhlí]] [[Kategorie:Typ železniční tratě]]