Wikipedista:Marshmallow27/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Thomas Doherty
Thomas Doherty 2019
Thomas Doherty 2019
Narození21. duben 1995
Edinburgh, Skotsko
PovoláníHerec, zpěvák
Aktivní roky2013-doposud
Znám(á) jakoSean Matthews, Kapitán James Hook, Sebastian
Partner(ka)Dove Cameron (2016-doposud)

Thomas Doherty[editovat | editovat zdroj]

Thomas Doherty (* 21. dubna 1995) je skotský herec, známý hlavně díky roli v serialu The Lodge (Sean Matthews) a roli Harryho Hooka ve filmu Následníci 2 a Následníci 3. Doherty se narodil v Edinburghu. Má staršího bratra a mladší sestru

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se a byl vychován v Edinburghu ve Skotsku. Má staršího bratra a mladší sestru a jeho rodiče pracují v bankovnictví.

Doherty vystudoval Střední královskou školu v Edinburghu. Po střední škole se přihlásil na MGA Academy of Performing Arts. Ihned po dokončení školy v červnu 2015 podepsal smlouvu s Olivia Bell Management v Londýně. Doherty získal dovednosti v oboru herectví, zpěvu a různých typech tanců včetně klasických, současných, hip hopových nebo dokonce baletu.

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Doherty má vztah od roku 2016 se svou seriálovou spoluherečkou z Následníků, Dove Camernovou.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Po dokončení studia na MGA Academy of Performing Arts v létě 2015 se Dohertystal číšníkem v Edinburghu v Tigerlily Restaurant. Ve dnech volna rozdělil svůj čas mezi nahrávaní The Lodge a práci s Edinburgh Fringe. Když mu byla nabídnuta role Seana Matthewse v The Lodge (česky Chata), musel podstoupit velmi intenzívní trénink v horské cyklistice, aby se na roli připravil. Ačkoliv Matthews je Skot, Doherty se soustředil, aby jeho přívzvuk byl co nejblíže přízvuku skotskému. The Lodge měl premiéru ve 108 zemích světa.

V roce 2016 spolupracoval Doherty na filmu Následníci 2 a zahrál si zde roli kapitána Jamese Hooka z Petra Pana. Následníci 2 byly natáčeni ve Vancouveru v Kanadě a premiéru měly o rok později na Disney Channel 21. července 2017. Stejnou roli si zahrál i v Následnících 3.

V srpnu 2017 byl Doherty jmenován jedním z 50 nejsportovněji vypadajících chlapců v časopisu Vogue. Na přelomu roku 2019 a 2020 se objevil v seriálu Legacies, ve kterém si zahrál roli Sebastiana. V březnu 2020 bylo oznámeno, že si Doherty zahraje v připravovaném filmu kanálu HBO Max – Gossip Girl.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

https://www.serialzone.cz/osobnost/thomas-doherty/

Reference

Thomas Doherty