Wikipedista:Macronyx/Arbitráž

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Spor Rosta vs. Cinik je velmi nebezpecny, protoze obe dve strany nejsou schopny se vystat a tezko rict, ktera je nenavistnejsi vic. Cinik se opira o pomerne velkou podporu uvitr komunity a hlavne mezi spravci. Na cele Wikipedii se mnohem lepe orientuje, protoze na ni travi obrovske mnozstvi casu a cerpa z mnohych zkusenosti.

Co vsak povazuji za zakladni problem: Cinik sice pouziva rekneme standartni klasicke "demokraticke" postupy, kterymi se snazi domoci svych prav. Jeho postupy maji vicemene spravnou formu a navenek zdani objektivity.

Rosta reaguje clanky na externim mediu, rozumej na blogu Vita Zvanovce. Ve vyjadrovani je velmi nevybiravy, nestydi se byt dokonce velmi sprosty a jedovaty.

Jak jsem vsak rekl, vinny jsou obe strany a to chorobnym nezajmem o pochopeni strany druhe.

Nevidim na Cinikovi sebemensi zajem vcitit se do Rosti a pochopit, o co mu vlastne jde. A misto toho, aby se snazil komunikovat s Rostou nejak osobne bez zbytecneho rozmazavani a verejne pozornosti ostatnich, buduje vuci nemu koalici uvnitr Wikipedie a tvari se, ze je zcela v pravu.

Rosta zbytecne a ignorujic jakekoli pokojne reseni svych problemu reaguje nenavistnymi clanky na blogu, ktere mimo to, ze jsou nedustojne charakterniho cloveka, take zbytecne poskozuji jmeno Wikipedie.

Dojde k arbitrazi, ktera bude trvat tydny, bude behem ni prolito mnoho krve, s nejvetsi pravdepodobnosti vyhraje Cinik, protoze ma na sve strane vetsinu komunity.

Neznamena to vsak, ze diky tomu v sobe nalezne pokoj. Pravda zustava nekde uprostred a pripadne blokovani na indefinite ji na jednu stranu nepresune.

Nejsem pacifista, ale veci se maji proste. Arbitraz nicemu nepomuze, jen zaseje dalsi smitka nenavisti.