Wikipedista:Lukasekrod

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lukasekrod[editovat | editovat zdroj]

Zdravím, jsem poměrně nováček v přispívání na Wikipedii. Mám hodně zálib, mezi ně patří filatelie, akvaristika, programování, práce na PC, florbal, fotbal apod. Mou další zálibou je právě přispívání sem - na Wikipedii. Více o mém přispívání se dozvíte níže.

Proč jsem se začal editování Wikipedie věnovat[editovat | editovat zdroj]

Vždycky, když jsme chtěl vědět něco o nějaké vesnici, kterou jsem navštívil nebo jsem o ní jen slyšel, tak jsem se nejdříve podíval na wikipedii. Jelikož ale u malých vesniček nejsou přispěvatelé (nebo spíše jsou, ale nejsou informace), kteří by článek upravovali, tak jsem většinou skončil u hledání Googlem. To je velmi problematické, na jedné stránce je počet obyvatel, na druhé historie, na třetí podrobnější historie, na čtvrté dopravní spojení a takhle bych mohl pokračovat dál. Zdálo se mi, že je naprosto zbytečné hledat pořád takto chaoticky. Napadlo mě, že by mé výsledky hledání mohly být užitečné i ostatním lidem, nejen mně. Proto jsem se 1.9.2009 zaregistroval právě sem - na Wikipedii. Pokud jste již zkoušeli hledat, nebo upravovat článek o nějaké malé vesnici, tak mi jistě dáte za pravdu, že je opravdu náročné nějak informace shromáždit, ale baví mě to. Kromě toho si procházím články i z jiných témat a opravuji různé chyby či překlepy.

Které články jsem již na Wikipedii upravil[editovat | editovat zdroj]

Kromě malých úprav překlepů a chyb jsem zde napsal v podstatě celý článek o: Novosedlicích, Bžanech a Újezdečku. Samozřejmě se nechlubím tím že úplně celý, protože tam už nějaké malé množství informací bylo, ale já ho doplnil o další základní ale i zajímavé rozšiřující informace, které by Vás mohly zajímat. Všechny vesničky či vesnice jsou z ústeckého kraje a v tom hodlám pokračovat, chystám se na úpravu článků o: Bukovicích,Hradišti,Lbíně,Lhenicích,Lysci,Mošnově a o Pytlíkově. Doufám že se Vám mé články budou nadále líbit, že se z nich dozvíte to, co jste hledali, a nebo nějakou zajímavost ;)

  • Nejvýznamnější úpravy článků: Novosedlice, Bžany, Újezdeček
  • Významné úpravy článků (doplněno či upraveno velké množství informací, ale ne tak velké, jako u těch nejvýznamnějších :-) ): Google
  • Menší úpravy článků: Tomáš Verner
  • Drobné úpravy článku nezmiňuji, protože to jsou většinou jen "kosmetické" úpravy překlepů či čárek