Wikipedista:Ludmila Paulů/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Úvod[editovat | editovat zdroj]

Fujifilm Instax Mini 9 je stylový kompaktní fotoaparát umožňující zachytit jedinečný moment jednoduše a v každém okamžiku. Fujifilm Instax Mini 9 je navrhnut tak, aby oslovil širokou škálu mladých, začínajících fotografů se smyslem pro design. Je dostupný v pěti různých barvách: „Flamingo Pink“, „Lime green“, „Cobalt blue“, „Smoky White“ a „Ice Blue. [1]

Instax mini 9
Fotografie Instaxu mini 9, v barvě Ice blue

Klíčové vlastnosti[editovat | editovat zdroj]

Model Mini 9 je vybaven selfie zrcátkem a předsádkou na objektiv,díky které je možno pořizovat i fotografie v makro režimu. Počet funkcí zůstává stejný jako u Mini 8 a to automatické měření expozice pro nastavení clony a high-key režim. Fotoaparát disponuje jednoduchým intuitivním ovládáním, má automatickou expozici a pokud fotoaparát zapomenete vypnout, udělá to za 5 minut sám. Jednou z jeho největších výhod je, že fotografie lze pořídit a vytisknout kdekoliv. Vyvolání snímku trvá 90 sekund.

Technické parametry[editovat | editovat zdroj]

Fotoaparát je velice praktický díky svým rozměrům 116 x 118.3 x 68.2 mm a váhou, pouhých 307 g[2]. Do fotoaparátu je zakomponován 60mm objektiv se světelností f12,7. Ohnisková vzdálenost je zde 0,6 m a více. Napájení zajšťují dvě AA 1,5V baterie. Fotografie pořízené Instaxem mini 9 jsou velké 86 x 54 mm (jako kreditní karta). Do zařízení je vtěsnán i konstantně fungující blesk s dosahem 0,6–2,7 m. Přístroj také obsahuje selfie zrcádko, které slouží ke zkontrolování orámování fotografie v zrcátku, close-up čočku pro záběry od vzdálenosti 35 cm od objektu (vhodné pro portréty) a High-Key mód pro zjednodušení focení za každých světelných podmínek.

Ovládání fotoaparátu[editovat | editovat zdroj]

1. Fototaparát zapněte tlačítkem umístěným pod objektivem.

2. Nastavte volič expozice do optimální polohy, jejíž vhodnost si potvrdíte pohledem na oblohu.

3. Stiskněte spoušť.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

https://www.instaxstore.cz/cs/fujifilm-instax-mini-9-2/?v=Ice%20Blue&gclid=CjwKCAjwnLjVBRAdEiwAKSGPI8PkICMFq0jUslWUNVi0LjH8nc6FDErYg13DAQ7XRU2YFQ0vku_yyRoCaw0QAvD_BwE

https://www.fotoskoda.cz/fujifilm-instax-mini-9-bily/

Reference[editovat | editovat zdroj]

https://www.instaxstore.cz/cs/fujifilm-instax-mini-9-2/?v=Ice%20Blue

https://www.alza.cz/fujifilm-instax-mini-9-popelave-bily?dq=4983344

  1. INSTAXSTORE.CZ. Instax Mini 9. www.instaxstore.cz [online]. [cit. 2018-03-18]. Dostupné online. 
  2. A.S, Alza. Fujifilm Instax Mini 9 popelavě bílý - Instantní fotoaparát | Alza.cz. Alza [online]. [cit. 2018-03-18]. Dostupné online.