Přeskočit na obsah

Wikipedista:LebduskovaM./Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Taneční škola Bohemia Chrast[editovat | editovat zdroj]

Taneční škola Bohemia Chrast Bohumila a Hany Černých[editovat | editovat zdroj]

Taneční škola Bohemia Chrast je organizace sdružující mládež a dospělé se zájmem o společenský, sportovní, diskotékový a streetový tanec a ostatní kulturní aktivity. Taneční škola pořádá taneční kurzy pro nadšence každého věku ( děti,mládež,dospělí). Dále se věnuje pořádání různých tanečních a společenských akcí jako: dětské diskotéky, zahradní slavnosti, karnevaly, přednášky o chování ve společnosti, besedy o historii společenského tance a další….

Bývalý ředitel taneční školy Mistr Bohumil Černý byl také dlouholetým prezidentem Svazu učitelů tance (SUT).

Svaz učitelů tance[editovat | editovat zdroj]

SUT je profesním sdružením, které sdružuje učitele tance – taneční mistry z Čech, Moravy a Slezska.

Svaz učitelů tance ČR je zapsaný spolek vedený u Městského soudu v Praze pod spisovou značkou L 797. Založen byl již v roce 1895 jako Klub tanečních mistrů v Království českém. Obnoven pak v roce 1968 jako Svaz učitelů tance České republiky.

Soutěže[editovat | editovat zdroj]

TŠ Bohemia Chrast se také může pyšnit dlouholetým pořádáním mnoha krajských či celorepublikových soutěží nejen v Pardubickém kraji. Patří sem například Mistrovství republiky v Salse, dále DCC ( Dance clip club ) soutěže, Mistrovství ČR v plesových choreografiích nebo Festival tanečního mládí.

Festival tanečního mládí[editovat | editovat zdroj]

Festival Tanečního mládí je dlouholetě pořádaná soutěž po několika větších městech v České republice. Jde o soutěž postupovou, ze které se ti nejlepší mohou posunout do celorepublikových kol. Posláním je podpora tvůrčích aktivit dětských, juniorských kolektivů i kolektivů mládeže a dospělých, konfrontace výsledků jejich práce a prezentace nejlepších prací choreografů v tanečních žánrech, pracujících s prostorem tanečního parketu. Soutěž klade velký důraz na estetické působení tanečního projevu při formování osobnosti a přiměřenému zpracování choreografie věku a schopnostem v jednotlivých věkových kategoriích.

Celostátní přehlídka má formu festivalu, který v sobě zahrnuje také semináře a dílny, zobecňující východiska pro práci s dětmi a mládeží, vysvětlující moderní metody a trendy.