Wikipedista:Kozákov

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vážení přátelé a kolegové,před několika dny jsem se přihlásil do Vašich řad a na úvod bych se Vám rád stručně představil. Časem možná přidám víc, ale musím se hodně učit, editační příručka je velmi obsáhlá a já vím, že nic nevím.

Jmenuji se František Mlejnek (1953) a bydlím v podkozákovské vesničce Vesec nedaleko Turnova v Českém ráji. Po třech letech učitelování jsem přešel k programování nejprve na velkých sálových počítačích a posléze na PC v systému DOS v jedné z větších firem v Turnově. Vzhledem k tomu, že jsem nezvládl objektové programování, a též v rámci personálních přesunů, dostal jsem se do útvaru Zásobování jako účetní a trochu jako programátor.

Jsem ženatý a mám čtrnáctiletou dceru, bydlím v rodinném domku. Mezi mé záliby patří společenské vědy, cestování, kultura. Mezi Vás si troufám jako účastník několika televizních vědomostních soutěží. Doufám, že dokud dostatečně nezblbnu, budu moci rozšířit Wikipedii o články z oborů, jež mne zajímají, tj. turistické objekty, významné osobnosti, případně další.

Návrat po devíti měsících (dodatek k úvodu)[editovat | editovat zdroj]

Po prvních začátcích a tápáních jsem loni na jaře svou aktivitu ve Wikipedii utlumil. Měl jsem totiž pocit, že to nedělám dobře, že mým článkům chybí nějaká šťáva. Navíc jsem byl omezen financemi, protože jsem byl napojen na linku ISDN a vlastně jsem si na tuhle práci ještě připlácel...

Ale udělal jsem dobře. Od podzimu i naše zapadlé kouty mají možnost připojení k rychlému internetu a paušální sazbě. Ale to hlavní: když jsem mohl neomezeně surfovat po Wikipedii, nashromáždil jsem množství poznatků, jak by se měla dělat. A jak jsem si porovnával anglickou Wikipedii s tou naší, pociťoval jsem, že bych se měl vrátit. A tak jsem tady a doufám že ne marně. (Mimochodem, je ostuda, že jsou Slováci před námi)

Až budu mít čas, provedu inventuru svých dosavadních článků. V této fázi se zaměřuji na tyto okruhy:

  • Historie Starověkého Předního východu
  • Historie českého filmu
  • Medailisté olympijských her
  • Regionální problematika mého okolí
  • (a jako specialitu jsem vyhlásil) Úmrtí týdne

Je toho dost na několik životů...