Diskuse s wikipedistou:Kozákov

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 11 měsíci od uživatele Kozákov v tématu „Zapojte se do Komunitního wishlistu!

Maličkost-shrnutí editace[editovat zdroj]

Nebudu Vám tu dávat šablonu o shrnutí editace, jen Vás poprosím o alespoň nějaká shrnutí, ulehčuje to práci nejen dnes při sledování posledních změn, ale slouží i v budounosti. Vím že větší editace značíte (popisujete), ale jde i o ty malé změny, stačí slovo, zkratka. Díky moc--Horst 12:54, 8. 3. 2007 (UTC)

Souhlasím a omlouvám se, může se ale stát, že zbrklostí kliknu na Uložení... Olinku Schoberovou jsem našel.
Kozákov

Obrázek, který se pokoušíte vložit neexistuje na české Wikipedii ani na Wikimedia Commons. Obrázek tohoto jména se nachází pouze na anglické Wikipedii. --Zirland 21:29, 9. 3. 2007 (UTC)

Tak to jsem si neuvědomil. Zkrátka, chybami se člověk učí; takže nový dotaz zní: Když člověk chce vložit obrázek s licencemi typu PD, jakou licenci mám z onoho výběru vybrat? Až tam jsem totiž došel. Asi se na obrázky vykašlu, ale když on je u Puabi takový krásný... Ale jinak děkuji moc, budu dělat aspoň (doufám že dobré) polotovary.

Kozákov 22:01, 9. 3. 2007 (UTC)

Šablona Překlad[editovat zdroj]

ad Vaše poznámka u článku Tom Burke: „Tuším, že existuje šablona odkazující, že článek je z větší části překladem z anglické wikipedie. Nemohu ji najít...“ Taková šablona existuje a to zde: Šablona:Překlad. --Pazuzu 21:44, 14. 3. 2007 (UTC)

Interwiki a kategorie[editovat zdroj]

Chtěl bych poprosit o doplňování interwiki a případně i kategorií kategorií do článků, které píšete. Pokud máte článek otevřený a překládáte z enwiki, dá Vám to o fous méně práce než dalšímu editorovi. Dík.

--Postrach 21:48, 14. 3. 2007 (UTC)

Od zítřka se to budu učit, slibuji. Teď musím spát, jdu do práce, protože šlechtí. --Kozákov 22:06, 14. 3. 2007 (UTC)

Zdravím, jen bych Vám rád odpověděl na dotaz položený ve shrnutí editace, ohledně pahýlovitosti článku, když žádné další informace k tématu neexistují. Z Wikipedie:Pahýl bych vypíchnul jen jednu větu, a to: Jako pahýl by rozhodně neměly být označovány články, které dokáže rozšířit pouze odborník v dané oblasti. Jinak ale i pomocí selského rozumu lze odvodit, že článek kompletně vyčerpávající téma (ekvivalentně obsahující veškeré známé informace) by jako pahýl být označován neměl. Adam Zivner 21:06, 22. 3. 2007 (UTC)

Ad userpage[editovat zdroj]

Jenom k tomu, že nás Slováci předehnali – ano, počtem. Ale myslím, že bychom se měli soustředit spíš na úroveň a robotické články ponechat jiným. Vítám tedy po wikidovolené a přeji mnoho kvalitních článků, chuť do tvorby a příjemnou spolupráci s ostatními! Petr K. 20:53, 18. 4. 2007 (UTC)

Safad Fuar nebo Fuar Safad[editovat zdroj]

Který název je správně? já prošel en: wiki, článek tam ještě není ale zmíněn je Safad Fuar, na netu jsem z odkazů v článku našel obrácené pořadí, který bude tedy jen redirect? Smazat to můžu vždycky počkám na Vaše vyjádření, ok?--Horst 19:48, 24. 4. 2007 (UTC)

Ke slovenské wikipedii[editovat zdroj]

Zdravím kolego. Rozhodně není žádný důvod ke tvrzení, že jsou Slováci v něčem před námi. Jejich wikipedie je plná mikropahýlů, jejichž informační hodnota bývá často velice mizerná (doporučuju se podívat například na jejich článích o státech USA, které obvykle vedle infoboxu obsahují již jen jednu větu, že se jedná o stát USA). Myslím, že ostudou jsou spíše takové články než články na české wiki. S pozdravem --Kirk 14:27, 28. 4. 2007 (UTC)

Vyznamenání[editovat zdroj]

Uděluji Vám železnou hvězdu kvalitního wikipedisty za sérii kvalitních článků o počátcích kinematografie v českých zemích. Podobně ucelený přehled se na internetu, zdá se, nenachází a tím česká verze Wikipedie jen získává. Díky. --Adam Zivner 20:10, 31. 5. 2007 (UTC)

Čfn a Čsfd[editovat zdroj]

Zdravím opět a blahopřeji k vyznamenání, zas vás jdu malinkato otravovat, všiml jsem si že do ext. odkazů dáváte i odkazy na Čfn a Čsfn. K tomu tu někdo kdysi vytvořil šablonku co ulehčuje práci a sjednocuje styl, vkládá se toto

  • {{Kinobox osoba|id=28357|jméno=Míla Pačová}}
  • {{Čsfd osoba|id=7915|jméno=Míla Pačová}}

a dělá to toto

Ta id čísla jsou uvedena na těch stránkách samozřejmě (to bych zapomněl). Tak budou všechny články jednotné/ a to je hezčí, ne? :-)). --Horst 20:21, 31. 5. 2007 (UTC)

Odložme příručky[editovat zdroj]

Tak si čtu ten Váš úvod. Já jsem si příručky nikdy nečet a rovnou praktikoval. Zvášť tady na Wikipedii, kde se to dá. Navrhuji odložte příručku a editujte s ovahou.--Juan de Vojníkov 19:13, 6. 6. 2007 (UTC)

A na to důležitý jsem zapoměl. Jestli chcete můžu vás patrolovat a po každé Vaší editaci to projít a opravit a upozornit na to, proč a jak to dělám, případně co je třeba udělat. Co vy na to?--Juan de Vojníkov 19:14, 6. 6. 2007 (UTC)

Pozdrav pánu z Vojníkova[editovat zdroj]

Píšu už podruhé, před chvíli vypadl proud... Především jsem se musel podívat, kde je Vojníkov, pakliže je to ten u Písku, žijete ve stejně překrásném kraji jako je ten náš Český ráj.

Moc zdravím a děkuji za Vaše připomínky a nabídky, zjistil jsem přitom, že do své osobní stránky bych se měl skutečně zahledět a trochu ji vylepšit a zaktualizovat, protože ten úvod je přes rok starý a skutečně od té doby se wikipříručkami prohrabávám jen v případě potřeby. Tenkrát ovšem bylo důvodem připojení ISDN, takže jsem minuty na počítači při svém podprůměrném platu doslova kradl.

V každém případě budu rád, když se stanete mým osobním (čím vlastně? - asi patronem) a poradíte, kde je třeba a naopak - když budu potřebovat, za radou zajdu na Vaši diskusní stránku. Jen nevím, zda stihnete přečíst tu více než stovku článků, které jsem stihl napsat (šestnáct loni a od března teď už ten zbytek).

Nu, a pokud má práce za nic nestojí, řekněte to rovnou, bude to jen další z mnoha porážek v mém životě... Jsem totiž dost depresivním typem a wikipedie mi z toho pomáhá. Ale co ji pročítám, zase si říkám, že jsou i autoři mnohem horší... Mimochodem, vzpomeňte si na pomněnku, jako původně kantor Vám to musím vyčíst...

Z Podkozákova zdraví František Mlejnek, jinak --Kozákov 19:49, 6. 6. 2007 (UTC)

Ano Vojníkov v okrese Písek. No co se týče těch Vašich 100 článků. S tím si hlavu nedělejte. Budeme se učit zapochodu a vy si je třeba pak sám opravíte a vylepšíte. Jinak věty typu Nu, a pokud má práce za nic nestojí, řekněte to rovnou,... tady vůbec neříkáme, protože, tím, že je to otevřená encyklopedii, tak má každý právo tady dělat články jak umí. Jinak na tu moji špatnou češtinu si doufám brzy (brzy, jazyk, nazývat, Ruzyně) si brzo zvyknete.--Juan de Vojníkov 11:19, 12. 6. 2007 (UTC)

K článku Obeid[editovat zdroj]

Tak jsem provedl nějaké úpravy tohoto článku:

  • když má heslo více názvů je dobré založit redirekty (viz [1] [2])
  • článek je potřeba nějakým způsobem diferenciovat na tématické célky - můžete to zkontrolovat?
  • r. - jako zkratka pro rok se může psát, ale pokud je to poprvé v daném celku je lepší to rozepsat
  • chybí zdroj - na místo tohoto výrazu je třeba vypsat knihu, ze které danná informace pochází
  • jinak koukněte na to co se změnilo: http://cs.wikipedia.org/w/index.php?title=Obeid&diff=1582503&oldid=1578795

--Juan de Vojníkov 11:38, 12. 6. 2007 (UTC)

Děkuji za pomoc a rady.

  • Konečně jsem snad pochopil, jak se tvoří redirekty, tedy přesměrování. Zatím jsem se toho trochu bál.
    • toho se není třeba bát: založíš článek Ananas comosus, napíšeš slovo Ananasovník chocholatý, označíš ho a klikneš na horní liště na #R a ono to udělá tohle #REDIRECT [[Ananasovník chocholatý]]. Je to jednoduché a není se čeho bát. Když by ses upsal, tak dáš tohle: {{smazat}} na tu stránku a nějaký správce to smaže. Od toho tu správi jsou aby pomáhali běžným uživatelům.--Juan de Vojníkov 08:00, 14. 6. 2007 (UTC)
  • Většinu článků na pojmenované celky rozděluji, ale domnívám se, že článek tohoto typu se dělí dost blbě, spíš kdyby se toho někdy chopil skutečný odborník archeolog a článek zpodrobnil, pak ano.
  • "chybí zdroj" - je tím myšleno, že v tomto místě má být zařazen příkaz ref? Domníval jsem se, že postačuje dát do "Referencí" použitou literaturu, jak se to dělalo za našeho režimu. Tady by se tedy odkazovalo i na příslušnou stránku? To by nebyl problém. (zřejmě "chybí zdroj" je ekvivalentem "citation needed"). A ta hanlivá Kategorie "Články obsahující neověřené informace" je doufám jen výsledkem vložení této hlášky, minimálně 35 let zkušeností říká, že vím, co se sluší a patří...
    • Ano, přesně tak. Sem patří ref na příslušnou stránku. Máš pravdu, že dřív se to nedělalo a stačilo dát třeba použitou literaturu, nebo reference do zvláštního oddílu pod článek. Ano "chybí zdroj" je ekvivalentem "citation needed". Jo a ta hanlivá kategorie, by se možná mohla změnit, řeknu to Chmee2. Jinak jsme teďka na české wikipedii došli k tomu, že nám jde o kvalitu. Čili jednak aby naše informace byly ověřitelné a za druhé aby se ke každému heslu dala najít dobrá literatura či externí odkazy. Osobně se domnívám, že s tímhle přístupem je lepší začít hned na začátku. Jistě sám jako kantor, že reference jsou zpětně nedohledatelný. A tak je lepší zahájit boj za kvalitu při 70 000 článků a ne při 1,6 milionech - tak jak to udělali na anglické wikipedii.--Juan de Vojníkov 08:00, 14. 6. 2007 (UTC)
  • Na základě planých diskusí, přečtených v sekci Pod lípou, jsem pochopil, že nedošlo k dohodě, jak rozlišovat použitou literaturu knižní, zdroje z internetu a pouhé odkazy na bližší studium či ilustrativní materiály. Zřejmě tedy došlo k posunu. Kde si přečtu pravidla?
    • No je třeba si uvědomit, že pravidlům se na Wikipedii vyhýbáme, protože se bojíme ostrých hranic. Nicméně Adam Hauner razí nový standard pro odkazy a nikdo neprotestuje protože je to rozumné. Já bych ti to taky doporučoval. Koukni na to třeba v článku Ananasovník chocholatý. Reference = obsahují toto <references/> a jsou zde shrnuty všechny citace a reference, proto se někdy tato část jmenuje Citace a reference. Externí zdroje = zde jsou všechny dobré externí zdroje, které mohou obohatit dané heslo. Měli by být rozděleny podle jazyků, s tím, že by jsme se měli snažit nabízet hlavně české zdroje (pokud jsou kvalitní). Související články = odkazují na hesla, na která se z článku neodkazuje a čtenář by si je měl přečíst. Jinak toto je jediná sekce, která není poviná (podle mého názoru) a proto ji skrývám takhe: <!--=== Související články ===-->. No občas jí tam vůbec nestrkám. Literatura = sem patří doporučená literatura. Zase dobré rozdělit podle jazyků. Jinak jsem upozorňoval na tu (viz Wikipedie:Pod lípou (oznámení)#Encyklopedie ? aneb kampaň Zdrojujte), že nejenom refy tvoří kvalitní článek, ale i externí odkazy a literatura.--Juan de Vojníkov 08:00, 14. 6. 2007 (UTC)
    • Jinak na podzim bych rád nabídnul nějaký prostor pro studium editace Wikipedie na Wikiverzitě. Teď tě tu bude muset ale zanechat protože odcházím na wikidovolenou. Kdybys něco potřeboval tak mi napiš e-mail. Jinak kdyby sis chtěl uklidnit nervy, tak přijeď do Písku na sraz - je tam krásně. Zatím a drž se:-)--Juan de Vojníkov 08:00, 14. 6. 2007 (UTC)

Film Hubička[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Hubička (film). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. S pozdravem --egg 18. 4. 2011, 09:23 (UTC)

Pozvánka na sraz wikipedistů[editovat zdroj]

Pozvánka na setkání wikipedistů

1. liberecký sraz se uskuteční
ve čtvrtek 24. listopadu 2011 od 17.30 hodin v (konkrétní místo bude upřesněno)
Všichni jsou srdečně zváni!

Pokud máte zájem, tak se zapište a stránku pro případné změny sledujte.

--Juandev 2. 11. 2011, 06:56 (UTC)

Autorská práva[editovat zdroj]

MOŽNÉ PORUŠENÍ AUTORSKÝCH PRÁV

© Dobrý den, oceňujeme Váš příspěvek, ale bohužel nemůžeme přijmout text chráněný autorským právem převzatý bez dovolení z webových stránek či odjinud. Podívejte se, prosíme, na stránku Eduard Kohout, a pokud jste autorem původního díla nebo máte od autora svolení k dalšímu šíření podle licencí GFDL a CC-BY-SA 3.0, pošlete o tom e-mail do OTRS.

Užitečné rady o přispívání do Wikipedie a o některých základních pravidlech najdete na stránkách Wikipedie:PrůvodceWikipedie:Váš první článek. Díky za pochopení.

--82.144.151.9 18. 6. 2012, 22:36 (UTC)

Shrnutí[editovat zdroj]

Pro Vaši informaci
Pro Vaši informaci

Dobrý den, díky za Vaše příspěvky. Chci Vás však poprosit o pokud možno výstižné vyplnění shrnutí editace před uložením úprav. Je velmi žádoucí, aby měli ostatní wikipedisté představu, čeho se Vaše změny týkají. Umožníte tak snazší dohled nad stránkou posledních změn, ale i budoucí nalezení konkrétní změny v historii článku.

Registrovaní uživatelé mají navíc možnost si ve svém nastavení v sekci Editace zatrhnout položku Upozornit při vložení prázdného shrnutí editace a systém pak každé nevyplněné shrnutí před konečným uložením změn připomene. Děkuji za pochopení. --Palu (diskuse) 3. 12. 2016, 11:48 (CET)Odpovědět

Souhlasím, před lety jsem editování článků opustil, protože jsem si uvědomil, že nastala doba, kdy by měli články psát fundovaní lidé, kteří mají přístup k širším, především knihovním pramenům. Wikipedii přesto používám jako uživatel denně a zvláště pak biografie osob. Napadlo mě tedy, že Wikipedii zase pomohu alespoň drobnými úpravami, konkrétně doplňováním kategorií Narození a Úmrtí podle dnů, vícfem=ně náhodně jsem zjistil, že jsem stále mezi Wikipedisty veden, a tak jsem se do toho včera nebo předevčírem pustil, aniž jsem si prohlédl nějaká pravidla. To upozornění jsem si už zaškrtnul, takže v dalších drobných úpravách mě na to snad editor upozorní. Děkuji moc. Je krásné, že už jsme se dopracovali do tolika hesel. Moc zdraví František. -- Tento nepodepsaný komentář přidal(a) uživatel(ka) Kozákov (diskusepříspěvky)
Výborně. Jsem rád, že se vracíte a těším se na nové příspěvky. Jinak jako podpis za svůj příspěvek stačí napsat ~~~~ a Wikipedie už podpis sama doplní. Vizte toto. S pozdravem, --Palu (diskuse) 3. 12. 2016, 19:28 (CET)Odpovědět

Cristina-Adela Foișorová[editovat zdroj]

See: In memoriam Cristina Adela Foișor (07.06.1967-21.01.2017). --GFHund (diskuse) 27. 1. 2017, 10:03 (CET)Odpovědět

Liberec - zeměpisné souřadnice[editovat zdroj]

Nechci zasahovat do článku, v historii nemohu najít změnu v souřadnicích u hesla Liberec, ale ty nyní ukazují evidentně na neobydlené místo severovýchodně od centra. Anglická i německá verze má souřadnice správné. Kozákov (diskuse) 13. 11. 2018, 17:05 (CET)Odpovědět

Odrážky před šablonou překlad[editovat zdroj]

Dobrý den, ad [3], správně je uvést vše v jedné šabloně překlad, takhle. Díky za článek, --Martin Urbanec (diskuse) 24. 3. 2019, 12:52 (CET)Odpovědět

Přehled medailí[editovat zdroj]

Zdravím. Děkuji Vám za všechny články související s LOH. Jen malá poznámka. V přehledu medailí dávejte místo Letní olympijské hry lin na daný sport na LOH tj. Box na letních olympijských hrách, Sportovní gymnastika na letních olympijských hrách atd.--Zoner60 (diskuse) 15. 6. 2020, 18:34 (CEST)Odpovědět

Šimon Plachý z Třebnice[editovat zdroj]

Dobrý večer, nebudu se přetahovat o Kategorii Štěpán Plachý z Třebnice, ale mám pocit, že do Kategorie: Muži jako podkategorie nepatří. Pokud máte jiný názor, prosím o vysvětlení. Rád bych věděl, zda aurtor článku předpokládá, že k dané kategorii bude dávat nějaké člá nky. - F. Mlejnek--Kozákov (diskuse) 29. 6. 2020, 00:05 (CEST)Odpovědět

James Caldwell Alexander[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku James Caldwell Alexander. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá odložené smazání. Děkuji za pochopení.

I když česká Wiki považuje držitele olympijských medailí za významné osoby, myslíte si, že to plati i pro náhradníka v lacrosovém "turnaji," který se scvrkl na jediné utkání, v němž nenastoupil a jeho mužstvo prohrálo? Ale nic ve zlém, zdraví --Sokoljan (diskuse) 16. 7. 2020, 22:07 (CEST)Odpovědět

Hledal jsem zdroj, ale skutečně jsem nenašel. Už předtím jsem přemýšlel, zda tyhle osoby, které nemají samostatná hesla ani v jiných verzích wikipedie, zařadit nebo ne. Možná to byl trochu troufalý pokus o to, zda s těmito lidmi prorazím a jaká bude reakce mých zkušenějších kolegů. Souhlasím tedy se zrušením hesla bez další diskuse, v Seznamu olympijských medailistů v lakrosu těmto náhradníkům odeberu hranaté závorky. Děkuji za připomínku a věřím, že v této koronavirové době se budu moci nadále bavit skládáním dalších hesel. --Kozákov (diskuse) 16. 7. 2020, 22:22 (CEST)Odpovědět

Duplicitní heslo[editovat zdroj]

Upozorňuji na duplicitní heslo: Emma - Emma Italská --Kozákov (diskuse) 29. 11. 2021, 15:55 (CET)Odpovědět

Zapojte se do Komunitního wishlistu![editovat zdroj]

Vážení členové komunity,

rád bych vám jménem spolku Wikimedia Česká republika oznámil spuštění projektu Komunitního wishlistu, kde můžete navrhovat témata akcí, kterých byste se rádi zúčastnili, nebo hlasovat o již navržených. Může jít např. o editaton, soutěž či cokoli jiného. Cílem komunitních wishlistů je zjistit, o jaké akce má komunita české Wikipedie zájem. Jednu ze tří vítězných akcí Wikimedia ČR ve spolupráci s komunitou zorganizuje.

Za Radu WMČR věřím, že se na stránce wishlistu nastřádá spousta nápadů i hlasů, které pro nás budou důležitým ukazatelem přání komunity, přinejmenším co se wiki-akcí týče.

Díky za vaše zapojení!

S pozdravem,
--Plánovací kalendář (diskuse) 9. 5. 2023, 23:32 (CEST)Odpovědět

Děkuji, ale necítím se být k této aktivitgě povolán. --Kozákov (diskuse) 10. 5. 2023, 00:06 (CEST)Odpovědět