Wikipedista:Jan.nos1/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Rejsek

Rejsek je nástroj na kreslení čar rovnoběžných s hranou tělesa, například hranolku nebo desky. Je používaný hlavně truhláři, tesaři a jinými řemeslníky pracujícími se dřevem. Používá se pro rýsování čepů, dlabů a jiných konstrukčních prvků v případě ručního opracování.


Wikipedista:Jan.nos1/Pískoviště

Překvapivé stavby je pořad o architektuře, jehož autorem je popularizátor architektury Adam Gebrian. Je vysílaný na internetové televizi Mall.tv od jejího vzniku, tedy od neděle 07. 10. 2018, kdy byly vydány dva díly tohoto pořadu. Nadále bude pořad vydáván každou středu, zatím je naplánováno 15 dílů[1][2][3]. Pořad je velmi podobný pořadu Gebrian vs vysílanému na Stream.cz. Zabývá se zpravidla veřejně přístupnými budovami a jejich interiéry. Je rozebírána myšlenka, se kterou dané stavby vznikly a klady či zápory daného řešení. Pořad se snaží vnést jiný pohled na kontroverzní budovy a přinést lidem, kteří je odsuzují, více relevantních informací.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Informace o pořadu na stránkách televize mall.tv. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  2. Od 7. října začne vysílat nová televize. Mall.tv nabídne zdarma filmy, pořady i seriály - Reflex.cz. Reflex.cz. Dostupné online [cit. 2018-10-09]. 
  3. POLESNÝ, David. Internetová televize Mall.TV odstartovala. Přinese desítky pořadů a zatopí Streamu. Živě.cz. Dostupné online [cit. 2018-10-09].