Wikipedista:DRobert/Pískoviště/Staré úvahy o mém působení na cs.wiki

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

o hesel sebraných v Kategorie:První pomoc kupodivu píšu návody k provádění první pomoci. Zatím jsem nebyl přesvědčen diskusemi ani vysvětleními služebně starších wikipedistů. Více v mé diskusi.

Stran diskusí na wikipedii souzním s článkem: Wikipedie:Desatero kolegy Jana Pospíšila.

Do svých stránek často nepíšu reference, jsem druhoatestovaný lékař a praktická politika wikipedie "napiš tam cokoliv, třeba odkaz na idnes.cz" mi připadá směšná. Práce se stránkami věnovanými medicíně je dost iritující. Snažím se formulovat srozumitelně a k věci. Uvádět reference je nad moje časové možnosti.

Ztrácím víru, že wikipedie bez odborníků má smysl (miliarda opic napíše schopné heslo za dobu delší než trvá vesmír a i nadšeným laikům to trvá příliš dlouhou dobu) Po přečtení Anafylaktický šok jsem si vzal půl roku dovolenou, teď tedy zase koriguju. Děsil jsem se okamžiku, kdy tam zas někdo přidá nějaký nápad od strejčka lékaře. Dopadlo jinak, po letech je tam text natvrdo přeložený z angličtiny - sice je nesrozumitelný, ale zase ozdrojovaný. Objektivně řečeno, český pahýl byl horší. Tak dobře.

Zdrojové války - vítězí denní tisk. Popřípadě lidé, kteří neumí česky - Diskuse_k_Wikipedii:Věrohodné_zdroje#Odstra.C5.88ov.C3.A1n.C3.AD_neozdrojovan.C3.BDch_informac.C3.AD