Wikipedie:Wikikonference/Program

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Komunitní Wikikonference 2023 Program Zapište se do seznamu účastníků
Čas Bod programu
9:00–9:45 registrace, káva na uvítanou
10:00 zahájení konference
10:00–11:15 I. blok • panel • 75 min
11:15–11:30 coffee break • 15 min
11:30–12:30 II. blok • přednášky, workshopy, open space • 60 min
12:30–13:45 oběd • 75 min
13:45–15:00 III. blok • lightning talks • 75 min
15:00–15:30 coffee break • 30 min
15:30–16:30 IV. blok • přednášky, workshopy, open space • 60 min
16:30–17:00 závěr • 30 min

Možné formáty[editovat | editovat zdroj]

Panel (60 min)[editovat | editovat zdroj]

Diskusní moderovaný panel pozvaných hostů v rozsahu 60 minut. Vhodná počet hostů na 60 min je 3-4 + 1 moderátor panelu. Je dobré mít předem připravené okruhy/otázky, seznámit s nimi panelisty a případně i odebrat otázky z publika.

Workshop (60 min)[editovat | editovat zdroj]

Prakticky zaměřená dílna/workshop s vybraným modelem aktivity či sdílením něčeho praktického na co si lidé mohou “sáhnout”. K tomu adekvátně zvolenou metodikou. Pokud účastníci něco potřebují na workshop, měli by to vědět předem. Omezená kapacita, registrace.

Přednáška/lekce (30 min = 20 min + 10 min dotazy)[editovat | editovat zdroj]

Přednáška na vybrané téma v rozsahu 20 minut + dotazy z publika. Možno s promítáním prezentace, flipchartem apod. Role navrhovatele:

Lightning talk + krátká diskuze (5 + 5min)[editovat | editovat zdroj]

Lightning Talk je stručná 3–5minutová ústní prezentace, která vypovídá o vašem výzkumu, aktivitě, tématu. Dobrým pravidlem pro ústní prezentaci je, že diskuse o jednom slajdu trvá přibližně minutu, takže vaše přednáška by neměla mít více než 5 slajdů. V našem formátu k ní přináleží až 5 minut na dotazy a reakce z publika.

Otevřená diskuze (30 min)[editovat | editovat zdroj]

Krátká otevřená diskuse na libovolné wiki-téma, které nás zajímá nebo trápí. Navrhněte témata, která zatím nejsou v programu!