Wikipedie:WikiProjekt Golf

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Do WikiProjektu Golf se může přidat kdokoliv (míněno kdokoliv, kdo má či někdy měl golfový handicap alespoň 28, to je samozřejmé). Pro účastníky projektu je k dispozici tato nálepka: {{Účastník WikiProjektu Golf}}. Žádné další výhody ze členství v projektu nevyplývají. Naopak povinností účastníka projektu je tvořit kvalitní články o golfu, tak bacha! :-)

Zaměření a cíle[editovat | editovat zdroj]

Tento projekt se snaží o osvětu v oblasti golfové hry. Je možné rozšiřovat počet článků o golfových hřištích, o golfových turnajích, o golfistech (pravděpodobně hlavně profesionálních) a jejich výsledcích, o pravidlech golfové hry, o golfovém vybavení, o golfové turistice, atd. Meze se nekladou. Jen je nutné snažit se o vysokou úroveň kvality článků, zejména o encyklopedický styl a věrohodné zdroje.

Za nadřazený projekt by se dal považovat Wikipedie:WikiProjekt Sport, ale bylo by potřeba tam WikiProjekt Golf vložit. Což zase předpokládá, že projekt Golf bude trochu aktivní, aby mělo smysl jej tam uvádět.

Potřebné články[editovat | editovat zdroj]

Zásobník pro inspiraci ke tvorbě nových článků o golfu existuje v rámci celkového zásobníku požadovaných článků:

Do zásobníku je samozřejmě možné i doplňovat nové nápady na články.

Účastníci[editovat | editovat zdroj]

Účastníky projektu jsou:

Pomůcky a zdroje[editovat | editovat zdroj]

Šablony a infoboxy[editovat | editovat zdroj]

Pro golfové články existuje několik šablon infoboxů. Infobox si může „tahat“ data automaticky z Wikidat (což je preferované řešení na rozdíl od manuálního vyplňování infoboxu), ale aby se tak stalo, je nutné založit příslušný „článek“ i na Wikidatech a tam potřebné údaje vložit (pokud už takový záznam na Wikidatech neexistuje, což je časté v případě článků o mezinárodních tématech).