VímVíc.cz

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
VimVic.cz
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formaSpolečnost s ručením omezeným
Datum založení20. ledna 2016
SídloPraha, Česko
Charakteristika firmy
Oblast činnostiinternet, služby
Službyemployer branding, online kurzy
Zaměstnanci20-30
MajitelMichal Hardyn Ivo Prax
Identifikátory
Oficiální webhttps://www.vimvic.cz
Některá data mohou pocházet z datové položky.

VímVíc.cz je český startup zabývající se především oblastí lidských zdrojů (HR) a vzděláváním, které poskytuje prostřednictvím online kurzů na svém portálu. V oblasti HR primárně pro zaměstnavatele pomáhá najít vhodné uchazeče. Uchazečům poskytuje představení zaměstnavatele, včetně recenzí bývalých i současných zaměstnanců firmy.[1]

Tematický rozsah kurzů je široký – kurzy účetnictví, marketingu, cizích jazyků, kurzy jógy nebo zdravé výživy.[2] Mezi konkurenty na tuzemském trhu patří například české vysoké školy. Elektronické kurzy už spustila také Vysoká škola ekonomie a managementu, českou mutaci nazvanou Khanova škola má rovněž globální projekt Khanacademy.org.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Projekt vznikl v roce 2014.[3] Původně působil pouze v oblasti online vzdělávání pomocí online kurzů. Začátku projektu předcházela kampaň na crowdfundingovém portále Startovač. Cílem kampaně bylo získat částku 250 tisíc korun.[4] To se během 30 denní kampaně podařilo. Peníze se portál zavázal využít na vybavení nového natáčecího studia.

Od roku 2017 se portál převážně zaměřuje na hodnocení zaměstnavatelů a značku zaměstnavatele, pro které hledá vhodné uchazeče o práci.[5] Společnost vlastní Michal Hardyn, Ivo Prax a investiční společnost KOOPEO Ventures SE.[6]

Činnost[editovat | editovat zdroj]

Na svém webu společnost publikuje více než 4 500 profilů zaměstnavatelů, spolupráci uzavřela např. se společností IKEA, Kaufland nebo Raiffeisenbank, s pravidelnými nabídkami pracovních pozic. Na začátku roku 2018 měla společnost na portálu přes 80 000 nabídek práce.[5]

VímVíc.cz nabízí přes 150 online kurzů[7] řazených do kategorií: práce s PC, osobní rozvoj, podnikání a byznys, marketing, zdraví a krása, vývoj webových stránek, kariéra, design, fotografie a video,[8] programování, cizí jazyky, finance a další. Poskytuje rovněž online webináře a živé přednášky.[9] V prostorách společnosti probíhají také školení za osobní účasti lektorů.

Portál VímVíc.cz provozuje magazín s aktuálními články zaměřenými především na oblasti vzdělávání a osobní rozvoj, finance a podnikání, kam spadá i sekce kariérních tipů,[10] která obsahuje informace ohledně hledání nové práce.[11]

V roce 2018 provedl portál průzkum mezi HR pracovníky firem Möbelix, Kaufland, Česká spořitelna nebo AAA AUTO.[12] Z průzkumu vyplývá, že pro hledání nových pracovníků v konkurenčním prostředí firmy více využívají sociální sítě. Mezi důležité atributy v HR jsou považovány transparentnost a poctivé vystupování firem.[13]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. S orientací na pracovním trhu pomohou recenze zaměstnanců. Novinky.cz [online]. Dostupné online. 
  2. E-learningový portál VÍMVÍC chce nabídnout nejširší záběr online kurzů v Česku. Peníze na rozjezd shání na Startovači. www.m-journal.cz [online]. Dostupné online. 
  3. JANOŠ, Marek. Zakladatel VímVíc.cz Michal Hardyn: Není nutné oddělovat práci a soukromý život. www.munimedia.cz [online]. [cit. 2018-03-07]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2018-03-07. 
  4. E-learningový portál VÍMVÍC dosáhl na Startovači cílové částky 250 tisíc korun. www.m-journal.cz [online]. [cit. 2018-03-07]. Dostupné online. 
  5. a b V novém roce změna práce? Doba takovým předsevzetím přeje, je ale třeba pečlivě vybírat - Babinet.cz. Babinet.cz [online]. [cit. 2018-03-07]. Dostupné online. 
  6. Veřejný rejstřík a Sbírka listin - Ministerstvo spravedlnosti České republiky [online]. Dostupné online. 
  7. Internetové kurzy pronikají do Česka, do byznysu vstupují noví hráči - E15.cz. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  8. iPhonefoto připravilo kurz pro všechny zájemce o mobilní fotografii. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  9. Trend online vzdělávání: Co všechno nabízí portál VímVíc.cz?. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  10. Jak získat vysněnou práci? Připravte se na pohovor | Usetrito.cz [online]. 2018-03-01. Dostupné online. 
  11. Volná pracovní místa a nabídka práce | VímVíc.cz [online]. Dostupné online. 
  12. A.S., all: Economia,. Současné HR se neobejde bez upřímnosti a transparentnosti, vyplývá z průzkumu VímVíc.cz. kariera.ihned.cz. Dostupné online [cit. 2018-03-19]. 
  13. Firmy musí být k zaměstnancům poctivé. Všechno se rozkřikne na sítích - E15.cz. Zprávy E15.cz. Dostupné online [cit. 2018-03-20].