Tomáš Beran (vrah)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie


Tomáš Beran (*22.11.1986)

Dětství[editovat | editovat zdroj]

Tomáš se narodil do nefunkční rodiny, jeho matka byla emocionálně nedostupná a otec byl psychicky nestabilní. Rodiče Tomáše zanedbávali, nevěnovali se mu a během dětství byl psychicky i fyzicky týrán. Když byly Tomášovi 4 roky, jeho otec ho brutálně napadl a když žádal matku o pomoc byl ignorován. Neměl žádnou další rodinu, oporu, ani stálé zázemí.

Dospívání[editovat | editovat zdroj]

Kvůli tomu všemu již od svých 11 let užíval velké množství různých drog včetně alkoholu, marihuany, lysohlávek a pervitinu a od 12 let se účastnil skupinových sexuálních aktivit, což mu umožňovalo alespoň na chvíli otupit deprese, úzkosti a beznaděj, kterou cítil celý život. Později mu byla diagnostikována hraniční porucha osobnosti, což poukazuje na skutečnost, že bezohledné chování rodičů na něm zanechalo permanentní následky. Pod vlivem drog ve svých 19 letech zavraždil šestnáctiletou dívku v Malých Číčovicích.

Léčba[editovat | editovat zdroj]

Po nastoupení do vězení (na 13,5 roku) Tomáš pravidelně docházel do terapie po dobu 12 let. Trestného činu, který spáchal nikdy nepřestal litovat. Díky jeho konstantní práci na sobě a odhodlání se změnit udělal obrovské pokroky a zbavil se svých závislostí, veškerých tendencí k agresivitě a naučil se regulovat své emoce. Po ukončení výkonu trestu byl přeložen do nemocnice kde pokračuje ve své rehabilitaci a cestě ke svobodě.