The Bard's Tale (videohra, 2004)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Bard's Tale
VývojářInXile Entertainment
VydavatelInXile Entertainment
DesignérBrian Fargo
SkladateléClint Bajakian
Peter McConnell
Tommy Tallarico
Jared Emerson-Johnson
Herní sérieThe Bard's Tale
PlatformyXbox
PlayStation 2
Microsoft Windows
Ouya
iOS
PlayStation 4
Android
macOS
Linux
Datum vydání2004
Žánrakční RPG
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Bard's Tale je videohra žánru akční RPG vytvořená a vydaná americkou společností InXile Entertainment v roce 2004.[1] Ačkoli náleží do série The Bard's Tale, nejedná se o pokračování původní trilogie80. letech 20. století.[2] V roce 2020 byla zremasterována a znovuvydána pod názvem The Bard's Tale ARPG: Remastered and Resnarkled.[1]

Hlavní hrdina, bezejmenný bard se zajímá spíše o vlastní prospěch než o osud okolního světa. Přesto přijme úkol zachránit princeznu Caleigh, kterou unesl démonický kult. Jeho putování doprovází svým (často ironickým) komentářem vypravěč. Během své pouti bard bojuje sečnými zbraněmi nebo lukem s hordami nepřátel, může také vyvolat díky svému hudebnímu nástroji magické bytosti. Pomoci dokáže i malý psík. Při rozhovorech je na výběr milý nebo hrubý způsob vedení dialogů. Zajímavostí je absence inventáře.

Děj se zobrazuje z ptačí perspektivy.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b GREEN, Steven. The Bard's Tale ARPG: Remastered and Resnarkled (Switch) Review. Nintendo World Report [online]. 2020-07-07 [cit. 2024-03-02]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. a b KOUBA, Jan. Příběh barda po třiceti letech. Recenze The Bard's Tale IV. iDNES.cz [online]. 2018-10-14 [cit. 2024-03-01]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]