Stážista

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Stážista
Původní názevThe Intern
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka121 minut
ScénářNancy Meyers
RežieNancy Meyers
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleRobert De Niro
Anne Hathawayová
Rene Russo
ProdukceNancy Meyers
Suzanne Farwell
HudbaTheodore Shapiro
KameraStephen Goldblatt
StřihRobert Leighton
Výroba a distribuce
Premiéra25. září 2015
DistribuceWarner Bros.
Stážista na ČSFD
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Stážista je americký komediální film, režírovaný Nancy Meyers. Hlavními hvězdami jsou Anne Hathawayová a Robert De Niro.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Jules Ostin (Anne Hathawayová), zakladatelka módní společnosti, souhlasí s přijetím seniora Bena Whittakera (Robert De Niro) do firmy na místo stážisty, které je součástí místního osvětového programu. Ten se postupně stane jejím blízkým přítelem a pomáhá jí řešit jak otázky týkající se budoucnosti společnosti, tak její rodinné problémy. Stejně tak poskytuje rady a oporu i svým mladším kolegům.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Reid Scott měl hrát možného nového ředitele Julesiny společnosti, ale v konečné verzi filmu se o jeho postavě jen hovoří.[2]

Produkce[editovat | editovat zdroj]

Film mělo původně připravovat studio Paramount Pictures, v hlavních rolích s Tinou Fey a Michaelem Cainem. Kvůli neschodám s rozpočtem se Meyers rozhodla nabídnout film dalším studiím. Film přebralo studio Warner Bros., kde Fey nahradila Reese Witherspoonovou, která však 15. ledna 2014 od filmu upustila, kvůli plnému rozvrhu.[3] 7. února bylo oficiálně rozhodnuto, že hlavní roli převezme Anne Hathawayová.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The Intern (2015 film) na anglické Wikipedii.

  1. a b 'Mulaney' Actor Joins Anne Hathaway, Robert De Niro in 'The Intern'. The Hollywood Reporter. 2014-06-23. Dostupné online [cit. 2017-06-28]. (anglicky) 
  2. YOUNG, Sage. Actors Who Almost Starred In 'The Intern' Include Reese Witherspoon & More Great Surprises. Bustle. 2015-09-25. Dostupné online [cit. 2017-06-28]. (anglicky) 
  3. KROLL, Justin. Reese Witherspoon No Longer Attached to Nancy Meyers’ ‘The Intern’. Variety. 2014-01-15. Dostupné online [cit. 2017-06-28]. (anglicky)