Brian Kernighan: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
přidal kat. Kanadští programátoři (anglická Wikipedie uvádí že Brian Kernighan je Kanaďan)
anglická Wikipedie uvádí ( v textu i kat. ) že je to Kanaďan
Řádek 1: Řádek 1:
'''Brian Kernighan''' (* [[1942]] [[Toronto]], [[Ontario (provincie)|Ontario]], [[Kanada]]; ''g'' ve slově ''Kernighan'' se nevyslovuje) je americký [[programátor]] známý především spoluautorstvím knihy ''[[The C Programming Language]]'' o [[programovací jazyk|programovacím jazyce]] [[C (programovací jazyk)|C]], kterou napsal spolu s autorem jazyka [[Dennis Ritchie|Dennisem Ritchiem]]. Kernighan řekl, že na návrhu jazyka nemá žádný podíl, vše je Ritchieho práce.
'''Brian Kernighan''' (* [[1942]] [[Toronto]], [[Ontario (provincie)|Ontario]], [[Kanada]]; ''g'' ve slově ''Kernighan'' se nevyslovuje) je kanadský [[programátor]] známý především spoluautorstvím knihy ''[[The C Programming Language]]'' o [[programovací jazyk|programovacím jazyce]] [[C (programovací jazyk)|C]], kterou napsal spolu s autorem jazyka [[Dennis Ritchie|Dennisem Ritchiem]]. Kernighan řekl, že na návrhu jazyka nemá žádný podíl, vše je Ritchieho práce.


Podle této základní referenční příručky o jazyce C z roku [[1978]] se tehdejší standard jazyka označoval '''K&R''' podle prvních písmen příjmení obou autorů.
Podle této základní referenční příručky o jazyce C z roku [[1978]] se tehdejší standard jazyka označoval '''K&R''' podle prvních písmen příjmení obou autorů.

Verze z 23. 11. 2010, 00:30

Brian Kernighan (* 1942 Toronto, Ontario, Kanada; g ve slově Kernighan se nevyslovuje) je kanadský programátor známý především spoluautorstvím knihy The C Programming Language o programovacím jazyce C, kterou napsal spolu s autorem jazyka Dennisem Ritchiem. Kernighan řekl, že na návrhu jazyka nemá žádný podíl, vše je Ritchieho práce.

Podle této základní referenční příručky o jazyce C z roku 1978 se tehdejší standard jazyka označoval K&R podle prvních písmen příjmení obou autorů.

Kernighan stál u zrodu skriptovacího jazyka AWK, kde ono K v názvu opět pochází z jeho příjmení. Vytvořil také mnoho programů pro operační systém Unix.

Externí odkazy

Seznam dělSouborném katalogu ČR, jejichž autorem nebo tématem je Brian Kernighan