Chemický reaktor: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m Stránka Reaktor přemístěna na stránku Chemický reaktor: přesnější název a perspektivnější umístění do budoucna
m wikiodkazy, formátování
Řádek 1: Řádek 1:
Chemický '''reaktor''' je zařízení v němž probíhají řízené [[Chemická reakce|chemické reakce]]. Reaktory jsou navrhovány s ohledem na mnoho aspektů [[Chemické inženýrství|chemického inženýrství]], jako maximální výtěžnost [[produkt]]u, efektivitu reakce vedoucí k žádanému produktu a dosažení jeho nejvyšší možné kvality při co nejnižších nákladech. Náklady tvoří především vstupní suroviny a energie na udržování potřebné [[Teplota|teploty]], [[tlak]]u a pohybu [[reakční směs]]i.
'''Chemický reaktor''' je zařízení v němž probíhají řízené [[Chemická reakce|chemické reakce]]. Reaktory jsou navrhovány s ohledem na mnoho aspektů [[Chemické inženýrství|chemického inženýrství]], jako maximální výtěžnost [[produkt]]u, efektivitu [[chemická reakce|reakce]] vedoucí k žádanému produktu a dosažení jeho nejvyšší možné kvality při co nejnižších nákladech. Náklady tvoří především vstupní suroviny a [[energie]] na udržování potřebné [[Teplota|teploty]], [[tlak]]u a pohybu [[reakční směs]]i.


[[en:Chemical reactor]]
[[en:Chemical reactor]]

Verze z 26. 4. 2006, 15:36

Chemický reaktor je zařízení v němž probíhají řízené chemické reakce. Reaktory jsou navrhovány s ohledem na mnoho aspektů chemického inženýrství, jako maximální výtěžnost produktu, efektivitu reakce vedoucí k žádanému produktu a dosažení jeho nejvyšší možné kvality při co nejnižších nákladech. Náklady tvoří především vstupní suroviny a energie na udržování potřebné teploty, tlaku a pohybu reakční směsi.

Šablona:Chemický pahýl