Biocid: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Sumivec (diskuse | příspěvky)
Externí odkazy, wikilinky, chybí zdroj
Řádek 32: Řádek 32:
[[tr:Biyosit]]
[[tr:Biyosit]]
[[zh:殺菌劑]]
[[zh:殺菌劑]]

Biocidní přípravek:
Biocidním přípravkem je účinná látka nebo přípravek obsahující jednu nebo více účinných látek ve formě, v jaké jsou dodávány uživateli, určené k hubení, odpuzování, zneškodňování, zabránění účinku nebo dosažení jiného regulačního účinku na jakýkoliv škodlivý organismus chemickým nebo biologickým způsobem.

Verze z 25. 8. 2009, 15:09

Biocid (řec. bio = život + cidó = ničím) je obecně látka používaná k hubení, tlumení nebo omezování růstu škodlivých organismů ve všech oblastech lidské činnosti.

Směrnice Evropského parlamentu a Rady 98/8/EC o uvádění biocidních přípravků na trh rozděluje biocidní přípravky do čtyř kategorií:

V roce 2009 předložila Evropská komise návrh nové směrnice o biocidech, která se nyní projednává na úrovní expertů členských států EU a která by měla vstoupit v platnost v roce 2013.[zdroj?]

Externí odkazy

Šablona:Pahýl - anorganika Šablona:Pahýl - organika

Biocidní přípravek: Biocidním přípravkem je účinná látka nebo přípravek obsahující jednu nebo více účinných látek ve formě, v jaké jsou dodávány uživateli, určené k hubení, odpuzování, zneškodňování, zabránění účinku nebo dosažení jiného regulačního účinku na jakýkoliv škodlivý organismus chemickým nebo biologickým způsobem.