Point-and-click: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Thijs!bot (diskuse | příspěvky)
m robot přidal: es:Point-and-click
SinBot (diskuse | příspěvky)
m oprava odkazu na rozcestník nebo redirect, AdventureAdventura
Řádek 1: Řádek 1:
'''Point and click''' je termín užívaný v [[terminologie|terminologii]] [[počítačová hra|počítačových her]], tzv. grafických [[adventure]] hrách, kdy se pomocí kurzoru myši (point) udá příkaz (click), ovládanému virtuálnímu charakteru ([[avatar]]u), který jej na základě programového principu vykoná. ''Point and click'' se dá volně přeložit jako ''urči a rozkaž''. Mezi grafické ''Point and click'' adventury řadíme např.: [[Beneath a Steel Sky]], [[Broken Sword]], [[Legend of Kyrandia]], [[Indiana Jones and the Fate of Atlantis]], [[Sanitarium]], [[Dementia]], [[Discworld]], [[Igor: Objective Uikokahonia]]… aj.
'''Point and click''' je termín užívaný v [[terminologie|terminologii]] [[počítačová hra|počítačových her]], tzv. grafických [[Adventura|adventure]] hrách, kdy se pomocí kurzoru myši (point) udá příkaz (click), ovládanému virtuálnímu charakteru ([[avatar]]u), který jej na základě programového principu vykoná. ''Point and click'' se dá volně přeložit jako ''urči a rozkaž''. Mezi grafické ''Point and click'' adventury řadíme např.: [[Beneath a Steel Sky]], [[Broken Sword]], [[Legend of Kyrandia]], [[Indiana Jones and the Fate of Atlantis]], [[Sanitarium]], [[Dementia]], [[Discworld]], [[Igor: Objective Uikokahonia]]… aj.


[[Kategorie:Počítačové hry a videohry]]
[[Kategorie:Počítačové hry a videohry]]

Verze z 15. 1. 2007, 04:57

Point and click je termín užívaný v terminologii počítačových her, tzv. grafických adventure hrách, kdy se pomocí kurzoru myši (point) udá příkaz (click), ovládanému virtuálnímu charakteru (avataru), který jej na základě programového principu vykoná. Point and click se dá volně přeložit jako urči a rozkaž. Mezi grafické Point and click adventury řadíme např.: Beneath a Steel Sky, Broken Sword, Legend of Kyrandia, Indiana Jones and the Fate of Atlantis, Sanitarium, Dementia, Discworld, Igor: Objective Uikokahonia… aj.