Přeskočit na obsah

Hlavní veřejné záznamy

Společné zobrazení všech dostupných protokolovacích záznamů pro Wikipedii. Zobrazení můžete zúžit výběrem typu záznamu, uživatelského jména (záleží na velikosti písmen) nebo dotčené stránky (také záleží na velikosti písmen).

Protokolovací záznamy
  • 15. 8. 2024, 12:36 Elbert Ainstain diskuse příspěvky vytvořil(a) stránku Guldbergův-Waagův zákon (nová stránka: „Guldbergův-Waagův zákon, známý také jako zákon působení aktivních hmot nebo jen zákon působících hmot, je zákon v chemické kinetice, který popisuje vztah mezi rychlostí chemické reakce a koncentrací výchozích látek (reaktanty). * V roce 1864 formulovali norští chemici Cato Maximilian Guldberg a Peter Waage tento zákon, který říká, že '''rychlost chemické reakce je přímo úměrná součinu koncentrací reagujících látek, přičemž…“) značky: editace z Vizuálního editoru Edit Check (references) activated Kontrola editace (reference) odmítnuta (irelevantní)
  • 23. 8. 2023, 19:10 Elbert Ainstain diskuse příspěvky vytvořil(a) stránku Berthollid (nová stránka: „Berthollidy jsou sloučeniny, které nemají chemické složení v souladu se zákonem stálých poměrů slučovacích. Jsou to sloučeniny nedaltonovského typu, neboli porušují daltonův zákon. Je to tedy látka s proměnlivým složením a poměr počtů atomů v ní nelze vyjádřit pomocí přirozených čísel. Příkladem jsou kovové hydridy jako TiH<sub>1,75</sub> (hydrid titanu) nebo VH<sub>0,71</sub> (hydrid vanadu).“) značky: první editace editace z Vizuálního editoru
  • 23. 8. 2023, 19:04 Byl založen uživatelský účet Elbert Ainstain diskuse příspěvky