Michael Corleone: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 2: Řádek 2:


==Charakteristika==
==Charakteristika==
Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po [[Útok na Pearl Harbor|útoku na Pearl Harbor]] nastoupil k [[USMC|námořní pěchotě]]. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec [[Don Corleone|otce]] postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho, a pak musel prchnout na [[Sicílie|Sicílii]]. Tam se zamiloval do mladé [[Apollonia Vitelliová|Apollonie Vitelliové]] ("zásah blesku")a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do [[Spojené státy americké|USA]]. Tam se oženil s [[Kay Adamsová|Kay Adamsovou]] a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce.
Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po [[Útok na Pearl Harbor|útoku na Pearl Harbor]] nastoupil k [[USMC|námořní pěchotě]]. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec [[Don Corleone]] postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho; pak musel na rok uprchnout na [[Sicílie|Sicílii]]. Tam se zamiloval do mladé [[Apollonia Vitelliová|Apollonie Vitelliové]] a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do [[Spojené státy americké|USA]]. Tam si vzal za ženu svou první lásku [[Kay Adamsová|Kay Adamsovou]] a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina Barziniů podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce.


==Rodina==
==Rodina==

Verze z 3. 1. 2010, 17:42

Don Michael Corleone je fiktivní postava z románu Kmotr od Maria Puza. Ve filmu jej hrál Al Pacino.

Charakteristika

Michael se na rozdíl od svých bratrů rozhodl jít na univerzitu a nevstoupit do rodinného podniku. Po útoku na Pearl Harbor nastoupil k námořní pěchotě. Byl nasazen v Tichomoří, dosáhl hodnosti poručíka, ale byl raněn. Rodina s podivem přijala fakt, že si našel americkou dívku Kay. S tou plánoval svatbu, ale když byl jeho otec Don Corleone postřelen a on sám zraněn zkorumpovaným policistou McCloskeym, rozhodl se jednat: zavraždil drogového mafiána Solloza, který zosnoval útok na jeho otce, a zaprodance McCloskeyho; pak musel na rok uprchnout na Sicílii. Tam se zamiloval do mladé Apollonie Vitelliové a oženil se s ní. Po bombovém útoku, který Apollonie nepřežila, se rozhodl vrátit do USA. Tam si vzal za ženu svou první lásku Kay Adamsovou a měli spolu dvě děti. Když znepřátelená mafiánská rodina Barziniů podnikla smrtící útok na jeho staršího, prchlivého bratra Sonnyho, stal se Michael nástupcem svého otce.

Rodina