Peppermint Winter

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Peppermint Winter
Singl od Owl City
Vydáno14. prosince 2010
Nahráno2010
FormátDigitální stažení
ŽánrSynthpop, pop, vánoční píseň
Délka4:00
VydavatelstvíUniversal Republic
ProducentAdam Young
AutorAdam Young
Singly Owl City chronologicky
"Umbrella Beach"
(2010)
"Peppermint Winter"
(2010)
"Alligator Sky"
(2011)

Peppermint Winter je vánočně zaměřená píseň americké popové skupiny Owl City. Singl byl vydán 14. prosince 2010.[1] Produkce se ujal člen a zakladatel skupiny Adam Young.

Zajímavosti[editovat | editovat zdroj]

Na Last.fm Adam píseň okomentoval: "Je to o mém osobním zapojení se do koulovaček a odklízení sněhu. Jezdění na sáňkách, dávání a dostávání dárků, přijímání báječné vánoční výživy (nebo jejím nedostatku), konkrétně cukroví, horké čokolády, peprmintových cukrových hůlek. Píseň je o pošilhávání po kráse, která jemně usedá kolem nás jako křehké vločky čerstvě napadaného sněhu, navíc vnuká myšlenku, že vlastně vůbec nikdo nemusí jen pošilhávat, neboť stejná nádhera je doslova všude.'"[2]

Peppermint Winter je lehká, jakoby valčíková píseň, která spojuje syntetické takty a vokály. Rytmus je tvořen hlavně pomocí rolniček a tu a tam bubny. Také se často objevuje piáno, a to mezi dřevěnými strunovými a dechovými nástroji.

Z melodie této skladby Adam vytvořil krátkou píseň "The Joy In Your Heart", která měla být ukázkou či návrhem právě pro píseň "Peppermint Winter".

Hitparáda[editovat | editovat zdroj]

Země Umístění
Kanada (Canadian Hot 100) 65

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]