RollerCoaster Tycoon 3

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
RollerCoaster Tycoon 3
VývojářFrontier Developments
VydavateléAtari, Inc.
Herní sérieRollerCoaster Tycoon
PlatformymacOS
Microsoft Windows
iOS
Datum vydání26. října 2004
Žánrstavební simulátor
Herní módvideohra pro jednoho hráče
KlasifikacePEGI 3 a více
ESRB 6 a více
Některá data mohou pocházet z datové položky.

RollerCoaster Tycoon 3 je strategická počítačová hra, která staví hráče do role majitele a správce zábavního parku. Byla vyvinuta firmou Frontier Developments a publikována firmou Atari v prosinci 2004, jako pokračování hry RollerCoaster Tycoon 2.

Jedná se o dalšího zástupce řady her Tycoon – (postavte si podle svého), jako např. dřívější Zoo Tycoon, Railroad Tycoon, Mall Tycoon, Moon Tycoon atd.

V této hře je úkolem vybudovat zábavní park s mnoha atrakcemi, občerstvením a suvenýry, stejně jako starat se o chod a management tohoto parku. V sérii „RollerCoasterTycoon“ vyšel 3. díl s dvěma datadiskySoaked, Wild. Autorem není jako v předchozích dvou dílech Chris Sawyer, autor hry Transport Tycoon. Přesto se na hře podílel jako konzultant.

V této hře se vše přesunulo do 3D, kamerou jde libovolně otáčet a přibližovat. Přibylo mnoho nových atrakcí a stánků a s datadisky se výběr ještě zvyšuje. Hráč si může udělat i své vlastní návštěvníky. Přibyla i možnost pískoviště (Sandbox mode), ve kterém máte neomezeně mnoho peněz. Ve hře se nově také střídá den a noc (je možné je libovolně měnit) a je možné pořádat ohňostroje. Přelomová je možnost svézt se na vámi (nebo počítačem) postavené dráze z pohledu toho, kdo na ní jede.

Kromě tradičních úkolů z předchozích dílů typu „dosáhni určité hodnoty parku“ či „měj k určitému datu určitý počet návštěvníků v parku“ přibyl úkol obšťastnit celebritu, která se přišla do parku podívat. Poznáte ji mimo jiné podle hloučku návštěvníků žádajících o autogram. Celebrita může být háklivá na pořádek, nebo vyžadovat svezení na horské dráze s určitými parametry. Úkoly jsou pro každý park rozděleny do tří kategorií, přičemž ale mohou být totožné, pouze vždy s vyššími nároky.

Oproti druhému dílu však ubyla například možnost budovat cesty a trasy pod zemí a podstatně se zvýšily nároky na hardware počítače.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]