Miloš Šifalda

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Miloš Šifalda

RNDr. Miloš Šifalda (* 1964, Brno) je český fyzik, pedagog a manažer pedagogických a vědeckých projektů, úředník, politik, CEO v JCMM, z. s. p. o., politik za Občanskou demokratickou stranu v Jihomoravském kraji.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v roce 1964 Brně, kde žije dodnes. V roce 1982 absolvoval na Gymnáziu tř. kapitána Jaroše v Brně. Následně studoval fyziku pevných látek na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Poté se realizoval několik let v aplikovaném výzkumu v Tesle Rožnov. Následně působil jako pedagog a ředitel gymnázia J. G. Mendela v Brně.

Ve druhé polovině devadesátých let zastával funkci vedoucího odboru školství Magistrátu města Brna, kdy také absolvoval čtyřsemestrální postgraduální studium na VŠE v Praze v oboru Regionální správa a rozvoj. Po vzniku krajů se v roce 2001 stal vedoucím odboru školství Krajského úřadu Jihomoravského kraje.

V období 2004 až 2010 zastával volenou funkci člena Rady Jihomoravského kraje se zodpovědností za oblast školství a sportu. Od roku 2008 současně řídil oblast mezinárodní spolupráce a krátce i regionálního rozvoje. Od června 2010 je ředitelem JCMM, z. s. p. o. (dříve Jihomoravského centra pro mezinárodní mobilitu), organizace založené brněnskými univerzitami a Jihomoravským krajem.

Na pozici CEO JCMM, z. s. p. o. koordinuje krajské i mezinárodní projekty pro nadané vědce, studenty vysokých i středních škol i projekty zaměřené na pedagogy a jejich práci s žáky. Působí v řadě odborných orgánů. Je místopředsedou Rady pro rozvoj lidských zdrojů JMK a členem Rady pro vnitřní hodnocení Mendelovy univerzity v Brně.

Veřejné působení[editovat | editovat zdroj]

Aktuálně[kdy?] řídí projekty: www.jcmm.cz, www.vzdelavanivsem.cz[4], www.vyberskoly.cz[5], www.sockari.cz Archivováno 10. 2. 2021 na Wayback Machine., www.robotiada.cz Archivováno 26. 2. 2021 na Wayback Machine., www.ntrophy.cz Archivováno 19. 6. 2021 na Wayback Machine.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Oficiální stránky Jihomoravského kraje [online]. Dostupné online. 
  2. Členové univerzitního orgánu - Mendelova univerzita v Brně. mendelu.cz [online]. [cit. 2021-02-09]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2021-02-15. 
  3. Homepage | JCMM z. s. p. o.. www.jcmm.cz [online]. [cit. 2021-02-09]. Dostupné online. 
  4. O, JCMM, z s p. Homepage | JCMM. vzdelavanivsem.cz [online]. [cit. 2021-02-09]. Dostupné online. 
  5. Homepage | Výběr školy. www.vyberskoly.cz [online]. [cit. 2021-02-09]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]

JCMM, z. s. p. o., oficiální stránky