Microsoft Student Partners

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Microsoft Students Partners je speciální program společnosti Microsoft na rozvoj a podporu nejinovativnějších a nejpokročilejších studentů informačních technologií, kteří v rámci programu prezentují produkty společnosti Microsoft veřejnosti. Za to se jim dostávají vyhody ve formě software zdarma či možnost interně testovat připravované projekty včetně jejich dostání ještě před vydáním. V České republice je vždy od 10- 25 členů. Program Microsoft Student Partners sdružuje především vysokoškoláky se zájmem o IT technologie a touhou sdílet své informace a postřehy s ostatními. MSP program je navržen tak, aby pomohl studentům plně realizovat své potřeby pomocí Microsoft produktů a být úspěšnými po opuštění univerzity a nástupu do práce nejen v IT průmyslu.

Historie[editovat | editovat zdroj]

MSP program byl spuštěn v roce 2001. V roce 2006 byl program rozšířen do 50 zemí světa, a kolem 18. dubna 2010 má program přes 2800 členů v 99 zemích a regionech.

Výhody programu MSP[editovat | editovat zdroj]

Přednášení o technologiích Microsoftu. Budování komunity vývojářů a IT odborníků. Psaní článků a blogování. Tvorba screencastů a webcastů.

Školení prezentačních schopností. Volný vstup na lokální akce Microsoftu. Přístup k předplatnému MSDN / TechNet Subscription (DreamSpark). Vlastní zviditelnění. Přístup k neveřejným informacím o produktech po dobu jejich vývoje. Reference do vašeho CV. Volné vouchery pro MCP certifikace pro nejlepší MSP. Publikace o Microsoft technologiích vydavatelství MS Press. Možnost účastnit se či vyhledávat studenty do prestižní soutěže Imagine Cup.

Netstudent pro MSP program[editovat | editovat zdroj]

Netstudent je určen nejen členům MSP programu, pro psaní a čtení blogů, fór, vytváření univerzitního center, … pro českou i slovenskou studentskou technologickou komunitu.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]