Maybe I'm Amazed

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Maybe I'm Amazed je píseň, již napsal Paul McCartney. Poprvé byla vydána 17. dubna 1970 na albu McCartney. Tento hit však nikdy nebyl uveden jako singl, i když stále zůstává jedním z jeho nejlepších. McCartney píseň věnoval své manželce Lindě, která mu nesmírně pomohla v těžkém období rozpadu skupiny The Beatles. Až v roce 1976 se fanoušci dočkali singlu z živého vystoupení McCartneyho skupiny Wings a vyhoupl se do top 10 ve Spojených státech.

Historie[editovat | editovat zdroj]

McCartney napsal píseň těsně před rozpadem The Beatles v roce 1969. Věnoval ji své manželce Lindě za to, že mu pomohla v těžkých chvílích. Je to jedna z pěti písní, kterou pro ni napsal. Další jsou "I Will", "Two of Us", "The Lovely Linda" a "My Love".

Živá nahrávka z roku 1976 z alba Wings over America byla vydána jako singl McCartneyho skupiny Wings 4. února 1977 a vyhoupla se do top10 v popové hitparádě Billboard ve Spojených státech.

Jako jeden z nejlepších lovesongů byl zařazen na 338. místě mezi 500 Nejlepšími písničkami všech dob složenými magazínem Rolling Stone v listopadu 2004.

Cover Verze[editovat | editovat zdroj]

Některé coververze jsou: