Koření (pořad)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Koření
Původní názevKoření
Žánrpublicistika
Země původuČeskoČesko Česko
Jazykčeština
Premiérové vysílání
StaniceTV Nova
Koření na ČSFD, Kinoboxu, SZ, IMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Koření je publicistický pořad vysílaný na TV Nova. Podobně jako Prima SVĚT[1] a Objektiv konkurenčních televizí se Koření specializuje na nejrůznější zajímavosti ze všech kontinentů světa. V Koření se také nachází mnoho rad a tipů např. pro kuchyni. Mottem pořadu je heslo „všechny vůně světa“. Koření je vysíláno každou sobotu okolo poledne, ve všední dny je reprízováno dopoledne a večer na Nova Gold.

Redakce pořadu[editovat | editovat zdroj]

Podíl příspěvků z vlastní produkce TV Nova se po reorganizaci cca v roce 2010 podstatně snížil ve prospěch reportáží přebíraných z jiných televizí: V roce 2016 jsou příspěvky přebírány z agentur APTN a ENEX.[2] Po redukci produkčních nákladů v TV Nova už redakční tým pořadu tvoří jen dvojice stálých reportérů. Producentem pořadu je vedoucí zahraniční redakce zpravodajství TV Nova Vladimír Kouba.

Změnou prošel i sám pořad: V roce 2016 už je ve znělce například americká značka pro železniční přejezd, R-R, tedy oproti původní znělce další známka přebírání z cizích zdrojů.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. https://www.lupa.cz/clanky/prima-od-noveho-roku-prejmenuje-svet-2011/
  2. odkud jsou přebírány reportáže, facebook.com/koreninova, oficiální stránka pořadu na Facebooku. Odpověď poskytnutá divákovi, za pořad, ze dne 26. září 2016.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]