Kdo přežije: Markézy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kdo přežije: Markézy
Země původuUSAUSA USA
Počet dílů13
Premiérové vysílání
Původní TVCBS
Vysíláno20020228a28. února 200220020519a19. května 2002
Česká TVTV Nova, TV Prima
Další informace
ModerátorJeff Probst
Počet dní39
Počet soutěžících16
VítězVecepia Towery
DruháNeleh Dennis
LokaceNuku Hiva, Markézy, Francouzská Polynésie
Skryté imunityNeNe
Posloupnost
AfrikaThajsko

Kdo přežije: Markézy (v anglickém originále Survivor: Marquesas) je čtvrtá řada americké reality show Kdo přežije. Natáčela se na podzim roku 2001 a premiérově byla vysílána na CBS od 28. února 2002 do 19. května 2002. Na českých obrazovkách byla poprvé uvedena na TV Nova (pod názvem Markézy) a později i na TV Prima (pod názvem Polynésie).

Poloha a doba natáčení[editovat | editovat zdroj]

Série se odehrává na Markézách konkrétně na ostrově Nuku Hiva. Natáčela se od 12. listopadu 2001 do 20. prosince 2001.

Soutěžící[editovat | editovat zdroj]

Opět bylo vysazeno 16 trosečníků, byli rozděleni do dvou kmenů: Rotu (tahitsky: "silný déšť") a Maraamu ("jižní vítr") a začali jedno z největších dobrodružství svého života. Později byli zbylí hráči sloučeni do kmene Soliantu (slovo vymyšlené Kathy-Vavrick a Robem, které mělo znamenat "posvátná věrnost Slunci"). Vyhrát ale nemohou všichni. Čtrnáct z nich bude vyloučeno, posledních 7 vyloučených vytvoří porotu, 2 poslední před ní předstoupí, ale jen jeden vyhraje šek na milion dolarů a titul Poslední přeživší.

Budoucí návraty soutěžících[editovat | editovat zdroj]

Po odvysílání Kdo přežije: Markézy se Kathy Vavrick-O'Brien a Rob Mariano zúčastnili Kdo přežije: Návrat Hvězd. Rob se později zúčastnil dalších třech řad: Kdo přežije: Hrdinové proti padouchům, Kdo přežije: Ostrov vykoupení a Survivor: Winners at War. Tyto návraty ho učinily prvním soutěžícím, který se zúčastnil soutěže pětkrát. Rob se také objevil v Survivor: Island of the Idols jako jeden z mentorů spolu se Sandrou Diaz-Twine.

Související články[editovat | editovat zdroj]