KK's Priest

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
KK's Priest
Základní informace
PůvodAnglie Wolverhampton, Anglie
ŽánryHeavy metal, speed metal
Aktivní roky2020–současnost
VydavateléEX1 Records, Napalm Records
Příbuzná témataJudas Priest
Webwww.kkspriest.com
Současní členové
K.K. Downing
Tim „Ripper“ Owens
Tony Newton
A.J. Mills
Sean Elg
Dřívější členové
Les Binks
Některá data mohou pocházet z datové položky.

KK's Priest je anglická metalová skupina, kterou založil v roce 2020 bývalý kytarista Judas Priest K. K. Downing. Další členové kapely jsou zpěvák Tim „Ripper“ Owens, baskytarista Tony Newton, kytarista A.J. Mills a bubeník Sean Elg.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Počátek skupiny (2020–2021)[editovat | editovat zdroj]

V lednu 2020 K. K. Downing podepsal smlouvu s vydavatelstvím EX1 Records a oznámil, že bude pracovat na zbrusu nové hudbě.[1] V únoru 2020 založil Downing skupinu s názvem KK's Priest s baskytaristou Tonym Newtonem, kytaristou A.J. Mills a s bývalými kolegy a členy Judas Priest zpěvákem Timem Owensem a bubeníkem Lesem Binksem.[2]

Sermons of The Sinner (2021)[editovat | editovat zdroj]

Binks opustil skupinu z důvodu zranění zápěstí ještě před nahráváním debutového alba, a byl nahrazen americkým bubeníkem Seanem Elgem ze skupiny Cage.

V říjnu 2021 skupina vydala debutové album Sermons of The Sinner. Skupina vydala v květnu 2021 hudební video k hlavnímu singlu alba „Hellfire Thunderbolt“ a dosáhla přes 1 milion zhlédnutí na YouTube.[3]

Skupina dosáhla úspěchu na YouTube velmi rychle, druhý singl z debutového alba se stejnojmenným názvem „Sermons of the Sinner“ dosáhl přes 900 tisíc zhlédnutí;[4] zde představili svého maskota „Deimos“, který je na obalu debutového alba.

V červenci 2021 vydali třetí singl z debutového alba s názvem „Brothers of The Road“[4] a v srpnu čtvrtý singl s názvem „Raise Your Fists“.[5]

Debutové album Sermons of the Sinner se nejvíc prosadilo v evropských žebříčcích ve Švýcarsku, Rakousku a Německu.

V hodnocení debutového alba kapely je hudba popisována jako klasický heavy metal s progresivním nádechem speed metalu.

The Sinner Rides Again a poprvé na turné (2021–dosud)[editovat | editovat zdroj]

V červnu 2021 Downing oznámil, že pracuje se skupinou na novém materiálu pro další album, jež by mělo vyjít v roce 2023, kdy se skupina také poprvé vydá na turné.[6]

Skupina měla své debutové vystoupení 6. července 2023 ve městě Wolverhampton v hudebním klubu KK's Steel Mill, který patří právě Downingovi.

V červnu 2023 byl vydán první singl k druhému albu s názvem „One More Shot at Glory“,[7] v červenci druhý singl „Reap The Whirlwind“ a 25. srpna třetí singl s názvem „Strike of the Viper“.

V červnu 2023 oznámili první turné nazvané Priests, Killers & Witches Tour po Velké Británii, kde jako speciální hosté byli Paul Di'Anno a Burning Witches.

13. srpna 2023 skupina zahrála na Bloodstock Open Air Metal Festival, kde byla předkapelou Megadeth. V prosinci 2023 vyšel záznam celého koncertu.[8]

Druhé studiové album s názvem The Sinner Rides Again vyšlo 29. září 2023 tentokrát přes vydavatelství Napalm Records a zároveň byl 29. září zveřejněn videoklip ke čtvrtému singlu s názvem „Hymn 66“. V prosinci byl zveřejněn videoklip k pátému singlu „Sons of the Sentinel“.

Album The Sinner Rides Again se umístilo v žebříčcích ve Finsku na 4. místě, Švédsku na 5. místě, Německu na 11. místě, Švýcarsku na 10. místě a Velké Británii na 5. místě.

V prosinci 2023 skupina oznámila americké turné s názvem Return of The Sinner Tour. V dubnu 2024 skupina oznámila evropskou část turné.

Skupina od května do srpna 2024 pojede na turné po evropských festivalech. V červenci 2024 KK's Priest poprvé vystoupí v České republice na festivalu Masters of Rock.

Členové[editovat | editovat zdroj]

Současní[editovat | editovat zdroj]

Dřívější[editovat | editovat zdroj]

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. CHILDERS, Chad ChildersChad. Ex-Judas Priest Guitarist K.K. Downing Working on New Music. Loudwire [online]. [cit. 2022-12-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. GROW, Kory; GROW, Kory. Ex-Judas Priest Guitarist K.K. Downing Forms Band With Other Former Priest Members [online]. 2020-02-18 [cit. 2022-12-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. K.K.'s Priest Announce Debut Album 'Sermons of the Sinner'. Revolver [online]. 2021-05-10 [cit. 2022-12-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. a b KK's Priest - Sermons of the Sinner (Official Music Video). [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  5. KK's Priest - Raise Your Fists (Official Music Video). [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  6. BLABBERMOUTH. K.K. DOWNING Says Second KK'S PRIEST Album Will Be More Collaborative Effort. BLABBERMOUTH.NET [online]. 2021-06-13 [cit. 2022-12-28]. Dostupné online. (anglicky) 
  7. KK's PRIEST - One More Shot At Glory (Official Video) | Napalm Records. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online. 
  8. KK`s PRIEST Unleashes Metal Fury at Bloodstock 2023: Live Full Set Performance. [s.l.]: [s.n.] Dostupné online.