Joel Corry

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Joel Corry
Základní informace
Rodné jménoJoel Corry
Narození10. června 1989 (34 let)
Londýn
Žánryhouse music
Povoláníhudebník
VydavateléAsylum Records
Atlantic Records UK
Webwww.joelcorry.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Joel Corry (*10. června 1989) je anglický DJ, producent, fitness trenér a známá televizní osobnost. Do povědomí veřejnosti se dostal v roce 2019 po vydání singlu „Sorry“, kde hostovala Hayley May. Tato skladba později, po hostování v TV seriálu na ITV2, vyšplhala na šesté místo v UK Singles Chart. V roce 2020 vydal Corry singly „Lonely“ a „Head & Heart“. Druhý jmenovaný singl, ve kterém hostuje MNEK, dosáhl prvního místa UK Singles Chart a to na šest týdnů.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Corry účinkoval v sérii Geordie Shore na MTV po boku své tehdejší přítelkyně Sophie Kasaei. Joel založil také aplikaci nazvanou Joel Corry PT and založil společnost s cvičebním a volnočasovým oblečením „Most Rated“, což je zároveň také název jeho vlastní nahrávací značky. V roce 2015 vydal debutové singly „Back Again“ a „Light It Up“. V roce 2017 vydal další skladby pod názvy „Just Wanna“, „All the Things“, „All Night“, „Sunlight“ a „Feel This Way“ a v roce 2018 následovaly další. V dubnu 2019 vydal singl „Sorry“; kde zpívala vokály Hayley May. V červnu 2019 tato skladba prolomila rekord za nejvíc sledovaný track na Shazamu za den a to konkrétně s 41,000 „Shazamy“. Nejlepsí pozice v UK Singles Chart byla šestá.

V červnu 2020 Corry dosáhl svého prvního singlu umístěného na prvním místě a to nejen v Anglii, ale i dalších zemích po světě a to se skladbou „Head & Heart“ vytvořenou ve spolupráci s MNEKem.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Joel Corry na anglické Wikipedii.


Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]