Ich Troje

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Ich Troje
Justyna Majkowska
Justyna Majkowska
Základní informace
PůvodPolskoLodž, Polská republika
ŽánryPop
Rock
Aktivní roky1995-současnost
VydavateléKoch International, Universal Music Polska, Sony Music, Etiennette Media, EMI Music
Webhttp://michalwisniewski.pl
Současní členové
Michał Wiśniewski (od 1995)

Jacek Łągwa (od 1995)

Marta Milan (od 2013)
Dřívější členové
Magda Femme (1995–2001)

Justyna Majkowska (2001–2003)
Anna Świątczak (2003–2010)
Jeanette Vik (2010–2011)

Justyna Panfilewicz (2011–2013)
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Ich Troje je polská pop-rocková skupina založená 3. listopadu 1995 v Lodži. Skupina zpívá nejvíce polsky, ale také můžeme slyšet písničky zpívané anglicky, francouzsky, německy, italsky a rusky. Skupina dvakrát reprezentovala Polsko v Eurovision. Od roku 2002 do roku 2006 to byla nejpopulárnější polská kapela.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Počátky kariéry[editovat | editovat zdroj]

Prvních pět let své existence byly Ich Troje prakticky neznámou kapelou. Během tohoto období skupina nahrála čtyři alba. V tomhle období kapela vystupovala v sestavě: Michal Wisniewski, Jacek Lagwa a Magda Femme. V roce 2001 Magda Femme odchází na sólovou kariéru a na její místo nastupuje talentovaná Justyna Majkowská se kterou skupina nahrává dvě průlomové desky: Ad. 4 i Po piąte... a niech gadają. Justyna také nazpívala písničky na Best of, které původně zpívala Magda Femme.

2001–2002[editovat | editovat zdroj]

Skupina začala být populární díky písničce "Powiedz", která vyšla na albu Ad.4. S touhle písní skupina vyhrála první místo na festivalu v Opoli. Díky tomuto úspěchu reprezentovala skupina Polsko na švédském festivalu Karlsmahn, na kterém opět vyhrála první místo. V tomhle období vystupovala skupina skoro každé dva týdny v různých pořadech v televizi. Díky tomu si získala obrovskou popularitu napříč generacemi.

2003[editovat | editovat zdroj]

V roce 2003 byla skupina nominována do Eurovision Song Contest – zajímavé na tom je, že byla nominována jak ze strany Němců, tak ze strany Poláků. Skupina reprezentovala Polsko s polsko-německou písní Żadnych granic-Keine Grenzen. S touhle skladbou se Ich Troje dostává až do finále a obsazuje 8. místo. O týden později reprezentuje Německo pod názvem Troje se skladbou Liebe macht Spaß se kterou obsazuje 6. místo. Po Eurovizy se popularita v Polsku zněkolikanásobyla. Skupina nahráhá německy zpívanou desku Keine Grenzen – což pobouřilo polské fanoušky a Michal musel slíbit, že hlavním jazykem bude Polština (většina desek Ich Troje je nazpívaná polsky). Díky desce Keine Grenzen skupina hojně vystupuje v Německu a získává si tam obrovskou popularitu, což ovšem zavinilo odchod Justyny ze skupiny – uměla pouze trochu německy. Na její místo nastupuje Anna Świątczak.

2004–2006[editovat | editovat zdroj]

Skupina oficiálně ukončuje svoji činnost 31. prosince 2004. Roku 2005 se po vyhlášení cen na festivalu Sopot Ich Troje vrací na scénu. Do skupiny se vrací Justyna Majkowská a Magda Femme. V roce 2006 byla skupina opět nominována do Eurovision Song Contest, kde vystoupila s písní Follow my heart, se kterou získává 11. místo.

2007[editovat | editovat zdroj]

Roku 2007 skupina zpětně pořádá koncert k 10 rokům své existence.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]