Freeways (videohra)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Freeways
VývojářCaptain Games
VydavatelCaptain Games
DesignérJustin Smith
PlatformyMicrosoft Windows
macOS
Android
iOS
Datum vydáníAndroid, iOS
Steam
Žánrsimulátor
Herní módsingleplayer
Oficiální webové stránky
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Freeways je simulační videohra vyvinutá a vydaná kanadským studiem Captain Games. Pro mobilní zařízení byla vydána v září 2017 a pro službu Steam 1. října 2017.

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Freeways simuluje řízení dopravy v reálném světě. V každé úrovni se hráč setkává se slepými silnicemi, které je třeba vzájemně propojit. Hráč musí vytvářet silnice a mosty tažením po obrazovce tak, aby je spojil a dokončil tak úroveň. Pokud se doprava ucpe, na obrazovce se objeví nápis „Jammed!“ a hráč musí úroveň začít znovu.[1] Hledání cesty ve Freeways není příliš pokročilé, což vede k situacím, kdy auta mohou jet jinými cestami, než hráč zamýšlel.[2]

Na konci každé úrovně se vypočítá „efektivita“ úrovně na základě toku dopravy, množství betonu použitého na stavbu silnic a složitosti systému, přičemž vyšší skóre znamená lépe navrženou silniční síť.[1][3][4] Hráč má na začátku devět úrovní a další úrovně (až 72) se odemykají v průběhu hry.[4]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Freeways (video game) na anglické Wikipedii.

  1. a b Live the Maddening Life of a Traffic Engineer [online]. Wired [cit. 2021-10-04]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. This Game Simulates the Absurdity of Designing Freeway Intersections [online]. Vice [cit. 2021-10-04]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. An excellent puzzler that makes directing traffic a fun challenge [online]. Pocket Gamer [cit. 2021-10-04]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. a b Freeways is a deceptively simple game about building roads [online]. PC Gamer [cit. 2021-10-04]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]