Dr. Peacock

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Dr. Peacock
Základní informace
Rodné jménoStefan Petrus Dekker
Narození31. Července 1988
Alkmaar
ŽánryFrenchcore
PovoláníHudební producent
Aktivní roky2010-dodnes
Webhttps://www.dr-peacock.com/
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Stefan Petrus Dekker (* 31. července 1988), známý především pod uměleckým jménem Dr. Peacock, je nizozemský frenchcore DJ a hudební producent. Vystupoval na hlavních scénách velkých festivalů jako Thunderdome, Defqon.1, Qlimax a Dominator.[1] Během jeho setů ho doprovází MC Da Mouth of Madness.

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Dr. Peacock se narodil 31. července 1988 v nizozemském městě Limmen. V roce 2005 objevil několik frenchcore desek od The Sickest Squad a DJ Radium, které ho inspirovaly k tomu, aby se stal frenchcore umělcem. V roce 2010 začal svou kariéru jako hudební producent. Rychle si získal pozornost holandské eventové produkční společnosti BKJN, která ho požádala, aby vystoupil na jedné z jejich akcí.[2] Úspěch jeho vystoupení vedl k tomu, že BKJN s ním v roce 2013 spolupořádala událost s názvem „Vive la Frenchcore“. Ten stejný rok Dr. Peacock spolupracoval s umělcem Angerfist na produkci skladby pro jeho album The Deadfaced Dimension.

Dr. Peacock na koncertě v Tilburg, (2019)

Poté, co Dr. Peacock v roce 2014 vystoupil na Defqon.1, popularita Frenchcore v Nizozemsku rychle vzrostla. Dr. Peacock založil svůj label Peacock Records a začal se soustředit na rozvoj nových talentů a růst frenchcore scény. Melodické a pozitivní nahrávky na Peacock Records byly odlišné od staršího frenchcore. Během tohoto období Dr. Peacock plodně spolupracoval s umělcem Sefa, se kterým udělal kolaborace jako „This Life Is Lost“ a „Trip To Turkey“.

V roce 2016 absolvoval Dr. Peacock turné po Spojených státech v rámci turné s názvem Trauma Harder Styles Tour a vystoupil také v Austrálii. [2] Po těchto vystoupeních oznámil, že dále již bude cestovat pouze vlakem nebo autem, protože letecká doprava má neblahý vliv na jeho zdraví.[3]

V roce 2017 Dr. Peacock založil label Frenchcore Worldwide a oznámil nové živé vystoupení „Peacock in Concert“, ve kterém účinkují živí hudebníci po boku Dr. Peacocka. Téhož roku vystoupil na Thunderdome.[4] V roce 2019 Dr. Peacock založil svůj třetí label, Euphoric Frenchcore Records, a vystoupil na Qlimax, což bylo první frenchcore vystoupení na této akci.[5]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Dr. Peacock na anglické Wikipedii.

  1. Dr. Peacock viert tijdens Dominator in Eersel jubileum met stuiterende frenchcore-beats [online]. [cit. 2023-06-14]. Dostupné online. (nizozemsky) 
  2. a b DR. PEACOCK: INTERVIEW FROM TRAUMA: HARDER STYLES TOUR 2016 [online]. [cit. 2023-06-14]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Dr. Peacock will not fly again [online]. [cit. 2023-06-14]. Dostupné online. (anglicky) 
  4. Paul Elstak, Gizmo en Dano naar Thunderdome. ad. Dostupné online [cit. 2023-06-14]. (nizozemsky) 
  5. "I LOVE IT THAT FRENCHCORE HAS A PLACE AT SUCH A BIG EVENT." [online]. [cit. 2023-06-14]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]