Diskuse s wikipedistou:Ruza

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Vítám v české Wikipedii, tentokrát už ne jako anonymního přispěvatele, ale jako dalšího člena komunity. Článek Hlučínsko už vypadá mnohem lépe, i když nějaké úpravy budou ještě potřeba. Například bych se rád zeptal, jestli se jedná o Váš text, nebo jestli jste ho náhodou odněkud nepřevzal - ve Wikipedii totiž nemůžeme porušovat autorská práva. To se ptám spíš pro pořádek, než abych Vás podezíral. To samé se týká obrázků, ale na to je tady expert wikipedista Beren, předpokládám, že se Vám kdyžtak ozve. Nejsou ty poslední obrázky náhodou nějaké pohlednice? Doplnil jsem kategorii (Místopis ČR). Nevím, jak s tou polskou gminou Krzyżanowice, asi by bylo dobré trochu popřemýšlet nad terminologií, protože gmina se sice překládá jako obec, ale ono je to v podstatě spíš něco jako malý okres nebo obec s rozšířenou působností. Jo, ještě jedna věc. Snažte se využívat tlačítko Ukázat náhled, já jsem teď učinil nějaké úpravy a došlo k editačnímu konfliktu. Když už něco uložíte, zároveň tím dáváte na vědomí, že jste prozatím skončil a že se na to mohou vrhnout jiní wikipedisté. Samozřejmě se může stát, že si všimnete nějakého překlepu těsně poté, co článek uložíte, ale takové opravy po několika minutách stejným uživatelem by měly být spíše výjimkou než pravidlem (všimněte si, že služebně starší wikipedisté se nejednou v takovém případě ve shrnutí omlouvají za znečišťování stránky s posledními změnami). --Luděk 13:16, 16. 6. 2005 (UTC)

Rád odpovím na dotazy: Nejsem ve Wikipedii žádným nováčkem, jenom jsem redigoval v jiném jazyce. O Česku jsem se tam rozepsal dost rozsáhle - více než 150 českých měst, řeky, horstva, hrady, zámky, opevnění, historii, vládce, zeměpis... Co se týká těch obrázků, ty jsou moje, jen jsem si je vypůjčil ze "sousední" wikipedie, kde jsem je vložil. I když ty poslední obrázky vypadají jako pohlednice, je to jen první dojem. Všechny jsem vytvořil já v PC - i ty dívky v krojích (pouze obrázek a pozadí) (ty dívky ve skutečnosti "vytvořil" někdo jiný).
Co se týká obcí Hlučínska a gminy Křižanovice, tak nevidím důvod, proč by tady nemohly být - klikni na jinojazyčnou verzi u Hlučínska a "prolistuj si" všechny obce (i ty z gminy), i tam jsou obrázky konkrétní obce. Mají podobný vzhled jako tyto, jež vypadají jako "pohlednice". Ruza
Každopádně by bylo dobré těm obrázkům přidat nějakou šablonu licence, aby to bylo jasné. třeba na esperantské wikipedii u nich žádná licence ani autor není zmíněn, takže to vypadá podezřele. Wikipedie:Popisky licence souborů --Li-sung 14:16, 16. 6. 2005 (UTC)

Zdá se, že i další wikipedisté nabyli dojmu, že text byl převzat ze stránek http://www.hlucinsko.info/region.php. Jste-li autorem Vy a poskytujete-li svůj text ve wikipedii v rámci licence GFDL, uveďte to na diskusní stránce k článku Hlučínsko a vrátíme článek do stavu, než se začal zkracovat jeho obsah právě kvůli možnému porušení autorských práv. Omlouvám se za tu přehnanou opatrnost, ale nechceme tady porušovat autorská práva. --Luděk 14:27, 16. 6. 2005 (UTC)

Osobní stránky[editovat zdroj]

Nebývá zvykem upravovat osobní stránky Wikipedisty i pokud se tam objevují pravopisné či jiné chyby. Ať si o tom a i o Wikipedistovy, který je napsal, každý myslí své. --Li-sung 11:47, 17. 6. 2005 (UTC)

1) nemáte právo vrtat se v cizí uživatelské stránce a Evino používání hovorové češtiny na vastní stránce Vám může být ukradené 2) provádět typos zvýrazňováním chyb (bez ohledu na to, zda skutečných nebo jen smyšlených) je absolutně nepřípustné. Cinik 11:49, 17. 6. 2005 (UTC)

To je váš názor, a nevím, proč bych neměl právo nahlížet do osobních stránek, když jsou volně přístupné.

Nahlížet jó ale né mněňit. To sou pravidla Wikipediéé. Stejně je neslušné měnit diskuzní příspěvky, navíc zvýrazňování chyb. --Li-sung 11:59, 17. 6. 2005 (UTC) PS:Připravte se ne mě, protože já v diskuzích ja píšu rychle sekám jednu chybu za druhou. (ale nejsou sám) Jenže nikdo v tom dosud neviděl problém. Důležité jsou články.

Díky Cinikovi i Li-sungovi že se mne v tomhle zastali ještě než jsem se stihla ohradit sama. Jasně, všechny články ve Wikipedii jsou volně přístupné i editovatelné, ale uživatelská stránka je tak nějak prezentace každého wikipedisty a je na něm, jestli na nich používá spisovnou češtinu, obecnou češtinu nebo pro mě za mě arabštinu.
P.S.Jestli Vám ta obecná čeština tak moc vadila, stačilo to myslím napsat do mojí diskuse, nemusel jste to hned měnit.--Eva 20:02, 17. 6. 2005 (UTC)

Aha, vážně by se neměla osobní stránka měnit? Tak to se moc omlouvám všem. Je to pro mě novinka.

I když, nikdo se nikdy proti mým změnám neohrazoval. Chyby opravuji, a ne vypichuji. --slady 07:26, 1. 8. 2005 (UTC)

Zdroje a licence obrázků[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujících souborech:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Zirland 01:03, 7. 12. 2006 (UTC)