Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Painting by MJ

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Děkuji Vám za informace v článku Marie Javorková. Bohužel jeho zpracování zatím nesplňuje požadavek na ověřitelnost. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby bylo možné jej označit jako plnohodnotný článek. Pokud se nám to ani společnými silami nepodaří, po měsíci se rozhodneme, zda pro udržení kvality Wikipedie není vhodnější takový článek úplně odstranit. Děkuji za pochopení. --Chmee2 22. 5. 2010, 08:05 (UTC)

Dobrý den, Vámi vložený článek jsem smazal, protože na daných čtyřech referenčních odkazech jsem (kromě posledního, který sám o sobě příliš mnoho neříká) nic o dané osobě nenalezl. Nemůžete chtít od zdejších správců, aby se probírali celými weby a hledali o oné osobě jednotlivé zmínky. Proto Vás prosím, abyste napříště uvedl(a) přímou adresu, tedy nikoliv jen např. www.něco.com, ale www.něco.com/mariejavorkova atd. Abyste ale neřekl(a), že jsme na Vás přes Vaši snahu zlí, článek jsem Vám zkopíroval níže. Můžete si zdrojový kód zkopírovat kliknutím na editovat a článek znovu založit, ale prosím jen s jasnými referencemi. Děkuji za pochopení a věřím, že jsem Vás od dalšího přispívání neodradil. --Wespecz 21. 6. 2010, 09:51 (UTC)


Marie Javorková, česká malířka, grafička a designérka


Životopis:

Marie Javorková, MJ /ligaturu užívá ke značení svých děl/ se narodila na Moravě a nyní žije v Praze.

Tato její rodina jí seznámila s mnoha význačnými malíři, kteří ji pomáhali rozvíjet její talent.

Její dílo má široký záběr přes realismus, impresionismus, kubismus, fauvismus, naivní umění, abstraktní umění, grafiky a počítačovou grafiku. Za zmínku stojí i její osobite vytváření obrazů vytvořených z velkého množství miniatur, tvořících jeden celek. Její díla jsou v různých sbírkách po světě.


Reference:

Od roku 1994 se profesionálně věnuje grafice a designu. V roce 1994 se rovněž podílela na založení prestižních novin Real Spektrum, byla jejich prvni šefredaktorkou. V roce 1996 Marie Javorková vydává vlastní časopis Renomé. Tento časopis byl reg.a povolen MK. Tento časopis z velké části graficky zpracovávala a ilustrovala. Byl distribuovám mimo jiné i PNS /tento časopis je k nahlédnutí v knihovnách/. V letech 2006, 2007, 2008 publikuje články a obrázky v Deníku a Šípu.

Odkazy: Saatchi Gallery - http://www.saatchi-gallery.co.uk zde naleznete na stránce: Marie Javorkova, některá jeji díla http://www.artistsites.org

http://www.artist-listing.com

http://www.mj.exto.org/

Taky musím něco napsat jak je paní Javorková čestná a podvádí lidi na aukru, tím že prodá obraz pak nedodrží smlouvu ,která je platná podle zákona.