Diskuse s wikipedistou:M4r3k

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

DD, nemám nic proti Vašemu přesunu, ale asi by bylo vhodné oynámit na diskusní stránce, proč jste ten přesun udělal. Děkuji a jelikož vidím, že Vás tu nikdo nepřivítal, tak Vás i vítám. Chtel bych upozornit, ze clanky se zde nepodepisuji. Děkuji Vrba 10:01, 12. 6. 2005 (UTC)
PS:Pokud neco presunete, je vhodne prsunout i odkazy

Návrh na přesunutí[editovat zdroj]

Dobrý den, mám radost, že Vás konečně někdo přivítal (viz výše). :-)

Nicméně, poměrně nesouhlasím se změnou článku jazyk C, neboť z encyklopedického hlediska nic moc neříká. Konkrétní výhrady jsou tyto:

  • seznam typů
    • není zmíněn short int, přestože je uveden int
    • i když je uveden double i float
    • není uveden ukazatel (pointer), přestože je v návrhu jazyka zásadní
  • běh programu
    • nemá cenu zvlášť uvádět, if a if-else, pokud nebude vypsán kompletní seznam
  • typografie
    • nový článek obsahuje mnoho překlepů

Navrhuji řešení: neupravovat článek tady, ale přesunout jej na Wikibooks, kde se můžeme společně věnovat úvodu do jazyka C.

PS: Diskuzní stránka (toto...) se používá velmi snadno. Odpověď můžete připsat pod můj návrh, já si ho tu najdu.

S pozdravem -- slady 21:41, 13. 6. 2005 (UTC)


Ok připojuji se k vašemu návrhu přesuneme to Cečko do Wikibooks a můžeme se pokustit něco takového sepsat. Tak jo vytvořil sem knihu na adrese http://cs.wikibooks.org/wiki/Programování v C:Obsahtak tam kdyžtak nějak doplň ten obsah, napiš nějakou kapitolu nebo tak

Zdravím. Děkuji za Vaše příspěvky do Wikipedie. Chci Vás však poprosit o častější používání tlačítka Ukázat náhled. To Vám ukáže, jak článek bude vypadat po Vašich úpravách, ale nic se nezapisuje do historie článku ani do seznamu posledních změn. Stránka posledních změn je pro wikipedisty stránkou nejdůležitější, zobrazují se tam veškeré změny ve Wikipedii. Při častém ukládání jednoho článku jednou osobou se poslední změny i historie článku zbytečně znepřehledňují.

Až budete mít pocit, že jsou Vaše úpravy hotovy, tak vyplňte do pole Shrnutí stručný popis Vámi provedených změn a změny uložte. Uložením zároveň také dáváte najevo, že další změny v nejbližší době neplánujete a že se jiní wikipedisté mohou na článek vrhnout a opravit překlepy či jej doplnit. V případě častého ukládání hrozí riziko, že dojde k tzv. editačnímu konfliktu, tedy stavu, kdy dva wikipedisté editují tentýž článek zároveň. Díky moc. --Luděk 10:00, 18. 3. 2006 (UTC)

obrázek[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --che 08:13, 26. 4. 2006 (UTC)

Ahoj (snad si můžeme tykat). Vložil si mi na diskusi, že mám doplnit Licenci u fotografie Soubor:Benoit_Mandelbrot.jpg, já ji bral odsud english wiki a je tam dáno Promophoto, ale taková šablona tu nikde není. Teda alespoň jsem ji nenašel, tak pokud by si měl nějakou radu tak sem s ní. :-) --M4r3k 15:54, 26. 4. 2006 (UTC)

Máme tu šablonu {{Promotional}}, ale pochybuji, že tu fotku lze označit jako propagační. Stránka nemá žádné údaje o autorovi, text je převzat z Wikipedie. Se zatajeným dechem by to snad šlo označit jako {{Fairuse}}. Jinak odpověď jsem přesunul sem, je matoucí jednu věc rozebírat na více stránkách. --che 16:06, 26. 4. 2006 (UTC)

Obr. bez zdroje[editovat zdroj]

Dobrý den. Díky, že nahráváte na Wikipedii obrázky. Abychom měli jistotu, že je možné je zde použít, je u každého třeba uvádět jeho původ a licenci. Protože obrázky, které tyto údaje postrádají, jsou po týdnu mazány, prosím Vás o doplnění informací v následujícím souboru:

Podrobnosti o problematice autorských práv na Wikipedii jsou na stránce Wikipedie:WikiProjekt Licence souborů. Přehled použitelných šablon pro licence je k nalezení na Wikipedie:Popisky licence souborů. Budete-li mít nějaké dotazy, obraťte se na mne, rád Vám pomohu. --Tlusťa 16:51, 5. 8. 2006 (UTC)